STIŽU VORI, DOMAGOJ I LAC

Maglajlija: Bez Valčića šanse su nam 50 posto

04.03.2010 u 18:10

Bionic
Reading

Rukometaši CO Zagreba u nedjelju će igrati posljednju utakmicu u skupini C protiv njemačkog HSV-a, a Senjanin Maglajlija očekuje dobru igru i pobjedu

Gyula sve bolji

U odnosu na prvu utakmicu u sastavu hrvatskog prvaka, neće biti kažnjenog Franka Lokea. Njegovo mjesto zauzeo je mađarski reprezentativac Gyula Gal.

'Gal se sve bolje snalazi u momčadi, sve je učinkovitiji, a i smanjio je broj pogrešaka. Na njega definitivno možemo računati kao opciju i u napadu i u obrani', kaže Maglajlija.

'Da nam se nije ozlijedio Tonći Valčić, siguran sam da bismo pobijedili HSV. Ovako, bez Valčića, šanse jednih i drugih su 50-50', kazao nam je Senjanin Maglajlija, trener momčadi CO Zagreba i dodao da je prilično zadovoljan prezentacijom protiv Ciudad Reala:

'Španjolci su puno bolji od Nijemaca, ipak je Ciudad Real možda i najjača momčad na svijetu. HSV je daleko od njih, no to ne znači da ćemo ih podcijeniti. Mi ćemo imati potporu 15.000 navijača, a kvalitetu smo već dokazali. To što u redovima njemačke momčadi igraju trojica naših igrača, ne brinite, bit će i njima teško.'

Zagrebašima će se tako suprotstaviti Igor Vori, Domagoj Duvnjak i Blaženko Lacković, a nema nikakve sumnje da će domaći navijači ovacijama dočekati reprezentativce Hrvatske. No, upravo će taj trojac biti i najveća prijetnja domaćinima. U prvoj utakmici koju je HSV dobio s uvjerljivih devet razlike (35:26) Vori je bio prvi strijelac momčadi (sedam golova), Duvnjak je bio čak i pomalo suzdržan u odnosu na mogućnosti (tri pogotka), a Lacković se nije upisao u listu strijelaca.

Jasno, osim te trojice, Nijemci imaju još svojih jakih aduta. Tu su braća Krzysztof i Marcin Lijewski, Guillame i Bertrand Gille, Pascal Hens, Hans Lindberg i još niz izvrsnih igrača, u pravilu reprezentativaca svojih država. Zagrebu neće biti lako, no drugi krug je ionako odavno osiguran, pa bi rukometaši koje vode Maglajlija i legendarni Mirko Bašić mogli otpustiti kočnice i zaigrati lepršavo. A onda je sve moguće. Pa i pobjeda, zašto ne.