TRČI KAO GAZELA

Magath: Mandžukić se mora bolje kretati

11.02.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Iako je Mariju Mandžukiću u petak protiv Freiburga na Volkswagen Areni u prvom dvoboju 21. bundesligaškog kola Wolfsburgov trener Felix Magath dao svih 90 minuta, i dalje nije zadovoljan njegovim učinkom

Kritizirao je 25-godišnjeg napadača Magath u izjavi za Wolfsburger Allgemeine Zeitung uoči utakmice koju je Wolfsburg dobio 3-2 izbivši na osmo mjesto prvenstvene ljestvice:

'U trkačkom su pogledu Mandžukićevi učinci na utakmicama ispodprosječni. Njegova je slabost u tome što se ne otkriva i ne nudi suigračima u dovoljnoj mjeri. Mora više raditi i mora učiti bolje se kretati', izjavio je Magath za WAZ.

Da je svog najučinkovitijeg napadača ove sezone (8 golova, 3 asistencije) gurnuo u drugi plan, Magath je dao naslutiti ostavivši ga na klupi svih devedeset minuta u dvoboju protiv Kölna, prvom u nastavku bundesligaške sezone, premda je bio spreman nastupiti. Odigrao je potom, po Magathu na nezadovoljavajući način, svih 90 minuta kod Bayerna, pa je opet s klupe počeo sraz protiv Borussije iz Mönchengladbacha u prošlom kolu. Njemački mediji pišu da je Magath stavio Mandžukića na led zato jer mu je pred sam kraj prijelaznog roka došao s ponudom Tottenhama koju je klub odbio, što je Mandžukića navodno razočaralo.

Hrvatski je reprezentativac te informacije demantirao u razgovoru za Kickerovo izdanje od četvrtka:

'Nikad nisam nikome dao do znanja da želim napustiti Wolfsburg. Svašta se o tome pisalo, no malo toga istinitog. Mogu samo reći da se u Wolfsburgu osjećam dobro i da nemam nikakvih problema s trenerom', rekao je Mandžukić dodavši:

'Istina je da nisam bio presretan našom jesenskom sezonom. Želim igrati u uspješnom klubu, a naše jesenske igre nisu sugerirale da ćemo biti uspješni. Neuspjehom smatram svako mjesto na ljestvici koje nam ne osigurava nastup u eurokupovima.'

Buru je u Njemačkoj izazvao Mandžukićev menadžer Ivan Cvjetković javno izrekavši da se Mario ne osjeća sretno u Wolfsburgu. Mandžukić je to morao demantirati.

'Moja je zadaća preko tjedna na treninzima pokušati dokazati treneru da griješi što me ispušta iz momčadi. Ponavljam da nikad nisam tražio odlazak. Imam ugovor s klubom do ljeta 2014. godine i osjećam se sasvim opušteno', završio je Mandžukić.

Na istom je mjestu Magath izjavio da je zadovoljniji recentnim Mandžukićevim učincima na treningu, ali također i da mora podići kvalitetu igre na utakmicama.

'Jasno je da je Mario iznadprosječan igrač. Baš zato mora na travnjaku preuzimati više odgovornosti.'