urugvajac mora mirovati

Madridskom Realu nije dovoljna kazna to što ih je ponizila Valencia; trener Zidane zbog ozljede ostao bez najkonstantnijeg igrača sezone

10.11.2020 u 06:33

Bionic
Reading

Zinedine Zidane doživio je najteži trenerski poraz, a ni Realu se nije baš često događalo da gubi s tri gola razlike. Ipak, nakon 1:4 kod Valencije još je jedan detalj stvorio novu boru na licu francuskog trenera

Izvrsni urugvajski veznjak, 22-godišnji Federico Valverde, morat će izbivati s nogometnih terena neko vrijeme.

Naime, tijekom dvoboja s Valencijom slomio je nogu i sljedećih će tjedana prvo mirovati, a potom i krenuti na rehabilitaciju.

Real je potvrdio ozljedu, ali još nije poznato koliko točno francuski trener španjolskog velikana neće moći računati na Valverde.

Prve procjene sugeriraju da će zacjeljivanje slomljene kosti potrajati najmanje mjesec dana. Očekuje se da će propustiti najmanje šest utakmica (tri u domaćem prvenstvu i tri u Europi), a mogao bi se vratiti na veliki gradski derbi s Atleticom, koji je na rasporedu 12. ili 13. prosinca.

Dvadesetdvogodišnji Valverde u Realu je od 2016. godine, kamo je stigao iz urugvajskog Penarola.

Prošle sezone mladić je napokon počeo igrati važnu ulogu u momčadi nakon sezona uvođenja i adaptacije. Ove je sezone u La Ligi odigrao osam utakmica i postigao tri gola, a u Ligi prvaka odigrao je sve tri utakmice u grupnoj fazi ovog natjecanja.