NIJEMCI NE DAJU

Madridski ZOO želi hobotnicu Paula

16.07.2010 u 13:24

Bionic
Reading

Ludnica oko hobotnice Paula ne stišava se. Sada je madridski zoološki vrt dao novčanu ponudu da najpoznatiji krakati na svijetu posljednje mjesece provede kod njih

Hobotnica iz Oberhausena slavu je stekla tako što je pogodila pobjednike svih osam utakmica koje je prognozirala. No ta vrsta živi oko tri godine pa je Paulu ostalo tek šest mjeseci života.

No upravitelje ZOO-a u glavnom gradu Španjolske to nimalo ne smeta. Oni žele da hobotnica bude još to kratko vrijeme njihova atrakcija.

Glasnogovornica ZOO-a Ampara Fernandez izjavila je da su već imali na stotine upita bi li mogli dovesti hobotnicu u svoj park te da su zato ponudili određenu svotu novca akvariju u Njemačkoj.

Na pitanje bi li možda Paul mogao završiti kao poslastica u jednom od španjolskih restorana u kojima je to jedno od najdražih jela, Fernandez je bila jasna.

'Za ime Božje, ne. Želimo samo da ga ljudi mogu vidjeti.'

Prema posljednjim informacijama, želja Madrižana ostat će neispunjena, jer je glasnogovornica akvarija Kerstin Kühn poručila da Paul nije na prodaju nego da će do kraja života uživati u zasluženom tretmanu u Oberhausenu.