LETEĆI AUSTRALAC

Maddison ludim trikom stigao do nove pobjede

28.07.2010 u 10:15

Bionic
Reading

Plaza de Toros de Las Ventas devetu je godinu zaredom bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Pred 25.000 oduševljenih gledatelja najboljim se pokazao Australac Robbie Maddison, a drugo je mjesto osvojio Švicarac Mat Rebeaud

Robbie Maddison, čovjek koji je 2009. preskočio londonski Tower Bridge, a 2010. letio preko Korintskog kanala, u Madridu je izveo potpuno novi trik. Na 15 metara visine iznad motocikla se zarotirao za 360 stupnjeva. Trik pod nazivom Volt Body Varial definitivno je bio presudan za njegovu pobjedu.

'Još ne mogu vjerovati da sam pobijedio', izjavio je Maddison.

Švicarac Mat Rebeaud, koji se nedavno vratio natjecanju nakon oporavka od teške ozljede, dokazao je da na njega treba računati, a u polufinalu je pobijedio lokalnog favorita Dannyja Torresa. Iako se morao zadovoljiti četvrtim mjestom, Španjolac je imao samo riječi hvale za sjajnu madridsku publiku i pobjednika Robbieja Maddisona.

'Atmosfera je bila luda. Sljedeće godine vratit ću se i pobijediti, ali Maddison je večeras zaista zaslužio pobjedu. Hvala svim navijačima.'

Treći je bio Norvežanin Andre Villa koji je uspio zadržati vodstvo u ukupnom poretku. Sljedeća postaja turneje Red Bull X-Fighters je London, a natjecanje se održava 14. kolovoza.

'Moram biti dosljedan i u Londonu stajati na postolju, a isto vrijedi i za posljednje natjecanje u Rimu. Ako mi to pođe za rukom, nitko mi neće moći oduzeti naslov', komentirao je Villa.

Konačni poredak - Red Bull X-Fighters Madrid 2010:
1. Robbie Maddison (Australija)
2. Mat Rebeaud (Švicarska)
3. Andre Villa (Norveška)
4. Dany Torres (Španjolska)
5. Levi Sherwood (Novi Zeland)
6. Adam Jones (SAD)
7. Mike Mason (SAD)
8. Maikel Melero (Španjolska)
9. Jackson Strong (Australija)
10. Cameron Sinclair (Australija)
11. Rémi Bizouard (Francuska)
12. Jeremy Stenberg (SAD)

Red Bull X-Fighters World Tour 2010.ukupni poredak (nakon četvrtog od šest natjecanja):
1. Andre Villa (Norveška) 310 bodova
2. Robbie Maddison (Australija) 265 bodova
3. Nate Adams (SAD) 225 bodova
4. Levi Sherwood (Novi Zeland) 220 bodova
5. Adam Jones (SAD) 190 bodova