sramota u londonu

Mađarskim huliganima ekspresno izrečene žestoke kazne, a sada se rigorozne kazne boje i u Mađarskom nogometnom savezu

14.10.2021 u 17:58

Bionic
Reading

Više mađarskih navijača dobilo je dvogodišnju zabranu ulaska na nogometne stadione nakon sukoba s policijom koji se dogodio u utorak na Wembleyju za vrijeme kvalifikacija za SP 2022. protiv Engleske, objavio je u četvrtak Mađarski nogometni savez (MLSZ)

'Više osoba, koje su agenti na licu mjesta identificirali, dobilo je zabranu ulaska na stadione na dvije godine prema odredbama (mađarskog) zakona o sportu', rekao je glasnogovornik Jeno Sipos, ne navodeći broj pojedinaca o kojima je riječ.

Incidenti su izbili u utorak nedugo nakon početka utakmice u skupini od oko 1.000 navijača okupljenih u kutu stadiona. Deseci njih napali su redare na stadionu koji su bili prisiljeni maknuti se prije dolaska policije naoružane palicama.

Incident je eskalirao kada je policija intervenirala, uhitivši jednog mađarskog navijača koji je uputio rasistički komentar jednom od redara. Policiji je trebalo nekoliko minuta da uspostavi red.

Mađarska je već u rujnu kažnjena zbog incidenata koji su se dogodili na prvom kvalifikacijskom susretu za SP 2022. protiv Engleske u Budimpešti. Tada su mađarski navijači na rasnoj osnovi vrijeđali engleske reprezentativce Raheema Sterlinga i Judea Bellinghama i gađali ih različitim predmetima.

Nakon toga je FIFA kaznila Mađarsku s dvije utakmice bez gledatelja.

Naravno, sada se čeka kazna i za Mađarski nogometni savez.

  • +13
Engleska - Mađarska, neredi na tribinama Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia