sp u vaterpolu

Mađarice ostvarile nevjerojatnu pobjedu; ovo se u vaterpolu nikad prije nije dogodilo

15.07.2019 u 09:19

Bionic
Reading

Ovog je vikenda započelo Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, a već prvog dana pao je jedan nevjerojatan rekord. Istina, dogodilo se to u konkurenciji vaterpolistica, ali baš nestvarno zvuči podatak kako su mađarske vaterpolistice u 1. kolu pobijedile domaćina Južnu Koreju čak 64:0!

Ne, nije pogreška! Dobro ste pročitali - Mađarice su pobijedile 64:0! Šezdeset i četiri gola zabile su u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva koje se igra u Južnoj Koreji. I nisu primile niti jedan jedini gol...

Srušile su mađarske vaterpolistice tako rekord kojeg je na SP-ima držala hrvatska vaterpolska reprezentacija. Naime, prije 25 godina 'barakude' su pobijedile Novi Zeland 38:1 i do jučer je to bila najveća pobjeda neke reprezentacije na SP-u! Naravno, srušile su Mađarice i rekord u konkurenciji vaterpolistica, kratko su ga držale Nizozemke koje su samo par sati ranije na istom ovom SP-u svladale Južnu Afriku 33:0.

Najefikasnije bile su Rebecca Parkes s 11 golova i Dorottya Szilagyi s 10. Korejke, kojima je ovo bio debitantski nastup na SP-u, uputile su jedan jedini šut u okvir mađarskog gola. Od njih se više od toga niti nije očekivalo, najvažnije je da su sve reprezentativke Južne Koreje žive dočekale kraj utakmice, niti jedna se - srećom - nije utopila. Iako su neke imale velikih problema držati žestoki ritam superiornih Mađarica.

Realno, Južna Koreja ima jako dobar izgovor za ovakav katastrofalan poraz, ženska vaterpolska reprezentacija okupljena je tek početkom svibnja jer su kao domaćini imali izravan plasman na SP. Većina je reprezentativki 'regrutirana' iz redova bivših plivačica koje se - vidjelo se to - baš i ne snalaze s loptom u bazenu.

Naime, Mađarice su zabile 34 gola u prvom poluvremenu, a 30 golova u drugom. Zabile su 64 gola iz 67 šuteva. I da, golovi su doslovno padali svakih 30 sekundi... Malo je reći kako je golmanica Južne Koreje bila kao na streljani, pitanje je da li je uopće brojala koliko je golova primila.