TO BI BIO ŠOK

Mađari će poludjeti ako im večeras oduzmu put na Euro!

13.10.2015 u 15:05

Bionic
Reading

U utorak je na rasporedu posljednjih devet utakmica kvalifikacija za Euro 2016., a u igri je puno toga pa su i kombinacije brojne. Između ostalih strepe i Mađari koji bi trebali proći kao najbolja treća reprezentacija, osim u ludoj kombinaciji koja uključuje i gostujuću pobjedu Kazahstana...

Sigurni putnici u dodatne kvalifikacije su Ukrajina, Irska, Slovenija, Švedska i Danska.

Mađarska je okončala kvalifikacije i trenutno je najbolja trećeplasirana reprezentacija, ima 15 bodova. Može ju preskočiti samo Turska, i to ako Turci u utorak svladaju Island i ako Kazahstan dobije Latviju. Zašto? Turska ima dva remija s Latvijom i dvije pobjede protiv Kazahstana i treba joj zadnje mjesto Latvijaca kako se međusobni susreti ne bi računali pri izračunu najbolje treće reprezentacije.

Ako Latvija kiksa, tada će Turska imati uračunatih 16 bodova i ići će direktno na Euro, a Mađarska će u dodatne kvalifikacije. To bi bio zbilja peh za naše susjede, jer Kazahstan nije pobijedio još nikog i protiv Nizozemaca u subotu nije izgledao kao momčad koja je u stanju pobijediti bilo koga u normalnoj utakmici.

U Skupini H Hrvatska će otići izravno na EP ako pobijedi Maltu, a Italija osvoji barem bod protiv Norveške. Ako Norveška bude slavila u Rimu, onda nas čekaju dodatne kvalifikacije.

Iz Skupina B tri momčadi bore se za treće mjesto i dodatne kvalifikacije, Bosna i Hercegovina, Izrael i Cipar. U posljednjom kolu sastaju se Belgija - Izrael, te Cipar - BiH. Ako BiH pobijedi sigurno je treća. Izrael može biti treći ako svlada Belgiju, a BiH izgubi ili remizira protiv Cipra. Dok Cipar može biti treći ako pobijedi BiH, a Izrael izgubi ili remizira protiv Belgije.

I Nizozemska ima izglede da izbori dodatne kvalifikacije, ali samo ako pobijedi Češku, a Turska izgubi od Islanda.

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro 2016. bit će održan 18. listopada u 11.15 sati u Nyonu. Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se između 12. i 14. studenoga, a uzvrati između 15. i 17. studenoga.