UFC ON FOX 4

Machida sjajnim nokautom dobio titulu izazivača

05.08.2012 u 10:02

Bionic
Reading

Dana White održao je svoju riječ i odabrao je idućeg izazivača u poluteškoj kategoriji iz posljednja dva meča na noćašnjoj priredbi UFC on Fox 4. To će biti Lyoto Machida koji je nokautira Ryana Badera u drugoj rundi.

UFC on Fox 4 donio nam je noćas nekoliko vrlo zanimljivih okršaja, a zanimanje za priredbu poraslo je u posljednjih tjedan-dva nakon što je Dana White najavio da će idući izazivač za titulu u poluteškoj kategoriji biti pobjednik iz okršaja Shoguna Rue i Brandona Vere. Kasnije se malo ispravio, pa je na prijedlog fanova u konkurenciju uvrstio i sunaslovnu borbu večeri između Lyota Machide i Ryana Badera.

Na jednoj do posljednjih UFC-ovih priredbi imalo smo rijedak slučaj da je većina mečeva otišlo na sudačku odluku, no to nije bio slučaj i noćas. U samo dvije od ukupno deset borbi pobjednik je određen sudačkom odlukom, dok su sve ostale borbe završile nokautom ili submissionom. Jedan meč je prekinut i nakon liječničke intervencije.

Mauricio Rua uspio je doći do pobjede u glavnom meču večeri i to u posljednjoj minuti borbe koja je bila zakazana u trajanju od 25 minuta. Brandon Vera možda je bio čak i nešto opasniji, imao je nekoliko vrlo dobrih pokušaja, no Shoguna nikako nije mogao nokautirati unatoč nekoliko iznimno kvalitetnih i čistih udaraca. No, nije ni Veri bilo lako s obzirom na to da je već na početku druge runde bio umalo nokautiran. U iznimno zanimljivom meču tijekom kojeg su oba borca imala nekoliko dobrih prilika za pobjedu, u 24. minuti Shogun je bacio Veru u nokdaun, a nakon toga uputio i još nekoliko udaraca, da bi sudac ubrzo reagirao i prekinuo meč.

Prva runda borbe između Lyota Machide i Ryana Badera nije nešto što će gledatelji previše pamtiti. Iznimno malo akcije obilježilo je prvih pet minuta borbe. Bader je bio nešto aktivniji, pokušao je uloviti Machidu koji ga je svojim kretanjem vjerojatno izludio, ali se zato njegova taktika pokazala uspješnom u drugoj rundi kad je dočekao Badera na jednu kontru i nokautirao ga desnom rukom.

Odmah nakon priredbe Dana White je rekao da je Lyoto svojim nastupom zaslužio titulu izazivača u poluteškoj kategoriji te da će on biti idući protivnik pobjedniku skorašnjeg meča između Jonesa i Hendersona.


Joe Lauzon i Jamie Varner pružili su sjajan meč publici koji je odlučen sredinom posljednje, treće runde kada je Lauzon u trokut uhvatio Varnera te ga ugušio. Sjajni Amerikanac time je i dalje svoj postotak pobjeda prekidom zadržao na 100 posto. Od 22 pobjede u karijeri njih 18 ostvario je submissionom, a četiri nokautom. Kao što smo već spomenuli, meč je bio iznimno atraktivan, sjajni potezi izmjenjivali su se na obje strane. Na kraju je Lauzon iskoristio trenutak Varnerova pažnje te ga ugušio.

Mike Quick Swick vratio se u UFC-ov kavez nakon dvije godine. Nije ga iznimno dugo bilo zbog zdravstvenih problema, a noćas je uspio realizirati svoju najavu o pobjedi nokautom. Nakon što je prilikom jednog pokušaja udarca uhvatio Johnosovu nogu, još tijekom padanja na pod uspio je jednom sjajno udariti protivnika u bradu te ga je tim udarcem i nokautirao.

Nam Phan i Cole Miller pružili su iznimno uzbudljiv meč, koji je uglavnom proveden na nogama, a na kraju je Phan slavio podijeljenom sudačkom odlukom.

U borbi prije njih u kavezu su se našli Phil Davis i Wagner Prado, a to je borba koja nije završena zbog liječnike intervencije. Davis je nenamjerno ubo Wagnera u oko, a liječnik je odlučio prekinuti taj meč.


UFC on Fox 4 rezultati:

Glavne borbe:

-Mauricio “Shogun” Rua def. Brandon Vera – TKO (Udarci, R4, 4:09)
-Lyoto Machida def. Ryan Bader – KO (Udarac, R2, 1:32)
-Joe Lauzon def. Jamie Varner – Submission (Trokut gušenje, R3, 2:44)
-Mike Swick def. DaMarques Johnson – KO (Udarac, R1, 1:20)

Uvodne borbe:

-Nam Phan def. Cole Miller – Split Decision (29-28, 28-29, 29-28)
-Phil Davis VS Wagner Prado – No Contest
-Rani Yahya def. Josh Grispi – Submission (North-South gušenje, R1, 3:15)
-Phil De Fries def. Oli Thompson – Submission (Face Crank, R2, 4:16)
-Manny Gamburyan def. Michihiro Omigawa – Unanimous Decision (29-28, 29-28, 30-27)
-John Moraga def. Ulysses Gomez – KO (Udarac, R1, 3:46)