KOŠARKAŠKA EUROLIGA

Maccabi šokirao Panathinaikos usred Atene

23.03.2012 u 10:29

Bionic
Reading

Lanjski finalisti Eurolige odigrali su izjednačenu utakmicu u OAKA Areni, što i nije bilo za očekivati nakon što je u utorak Panathinaikos na istom mjestu deklasirao Izraelce s 93:73

Košarkaši Maccabija izjednačili su četvrtfinalnu seriju Eurolige protiv Panathinaikosa na 1:1, pobijedivši nakon produžetka atenski sastav na njegovom parketu s 94:92...

Lanjski finalisti Eurolige odigrali su izjednačenu utakmicu u OAKA Areni, što i nije bilo za očekivati nakon što je u utorak Panathinaikos na istom mjestu deklasirao Izraelce s 93:73. No, u četvrtak se u glavnom grčkom gradu odvijao drugačiji film. Maccabi je u posljednju četvrtinu ušao s tri koša prednosti (61:58), a onda je serijom 7:0 otišao na plus deset (68:58). Nije, međutim, uspio zaključiti priču u regularnom dijelu.

Panathinaikos se vratio u igru, potom većim dijelom produžetka imao minimalnu prednost, ali ključnim čovjekom se na kraju pokazao David Blu koji je s dvije trice odvukao goste do pobjede. Blu je zaključio utakmicu sa 16 poena, a jedan više je kod Maccabija upisao Keith Langford. Kod domaćih je najefikasniji bio Kostas Kaimakoglou s 20 koševa.

U drugoj utakmici dana Barcelona je puno teže od očekivanog došla do vodstva 2:0 u seriji protiv UNIKS-a. Slavili su Katalonci u svojoj Blaugrani sa 66:63, a uporne su Ruse morali slamati praktički svih 40 minuta. UNIKS ni u jednom trenutku nije dopustio domaćima da se odlijepe na značajniju prednost, a gosti su na početku posljednje četvrtine čak imali i minimalno vodstvo. Konačni je rezultat pet sekundi prije kraja s crte slobodnih bacanja postavio Pete Mickeal, a pokušaj Henryja Domercanta da tricom sa svoje polovice odvede dvoboj u produžetak nije se pokazao uspješnim. Juan Carlos Navarro je za Barcelonu ubacio 18 koševa, dok je Nathan Jawai s 21 poenom i deset skokova bio najbolji u ruskoj momčadi.

Treće utakmice igraju se u Tel Avivu, odnosno Kazanu za pet dana, a na Final Four će momčadi koje dođu do tri pobjede u seriji.