neviđene mjere osiguranja

Luku Modrića i društvo na treningu čuvala policija, a zbog ulaznica s crnog tržišta zavladala pomutnja među navijačima

08.10.2019 u 17:27

Bionic
Reading

U trenucima dok su kapetan Luka Modrić i suigrači odrađivali trening na stadionu Omiša uoči kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske, koja se u četvrtak 10. listopada igra na stadionu Poljud u Splitu (20:45 sati), iz HNS-a je stigla važna obavijest za navijače

Od prije je poznato kako su izabranici Zlatka Dalića smješteni su u splitskom hotelu Le Meridien Lav, ali malo tko je očekivao kako će na treninge u obližnji Omiš odlaziti pod pojačanom policijskom pratnjom. Uz sve to ovaj puta trening nije bio otvoren i prilazi stadionu u Omišu bili su blokirani. Policija je vrlo ozbiljno shvatila svoj posao jer ipak je ovo 'utakmica visokog rizika', a mir koji je potreban igračima uoči važne utakmice - posebna je priča.

Da će stadion Poljud biti krcat poznato je već nakon prvog dana prodaje ulaznica, ali isto tako iz HNS-a upozoravaju navijače kako će uoči i za vrijeme utakmice, biti na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu. Tako se navodi da će stadion Poljud biti otvoren za navijače od 18:45 sati.

Također se navodi u priopćenju HNS-a kako će na snazi biti opsežne mjere sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije (preporuka je da to učine dva sata prije početka utakmice) te da zauzmu svoja mjesta na stadionu.

No, najvažnija informacija svakako je vezana za ulaznice, pogotovo one koje su neki kupili na crnom tržištu. Naime, ovaj puta organizator i policija odlučili su postrožiti proceduru pa se navodi kako 'navijači s ulaznicama kupljenim kod preprodavača tj. na crnom tržištu neće moći ući na stadion!'

Nema sumnje kako je zbog ove informacije, jer nepisano je pravilo da se osobni dokumenti baš i ne pregledavaju, među navijačima koji su došli preko preprodavača do ulaznica zavladala pomutnja. Ili bolje rečeno panika.

  • +25
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Omišu dva dana prije utakmice Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

VAŽNE INFORMACIJE VEZANE ZA ULAZNICE

Molimo sve navijače koji će na dan utakmice osobno preuzimati ranije kupljene ulaznice da na blagajne Spaladium Arene dolaze iz smjera stadiona odnosno Zrinsko Frankopanske ulice jer će u zoni Spaladium Arene biti ograničeno kretanje zbog okupljanja mađarskih navijača.

Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument (osobna iskaznica ili putovnica).

Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak.

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr

Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.

Upozoravamo sve navijače da s ulaznicama koje kupe kod preprodavača odnosno na crnom tržištu neće moći ući na stadion i bit će im oduzete bez prava na povrat novca.

Više informacija potražite OVDJE.