NOVO IME U PODSUSEDU

Lukša Andrić novo pojačanje Cedevite

25.07.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Hrvatski predstavnik u Euroligi Cedevita, nakon što je dovela Braceyja Wrighta, u svoje je redove dovela novo pojačanje – hrvatskog reprezentativca Lukšu Andrića koji je prošle sezone nosio dres Galatasarayja

Kako bi se što bolje prezentirali u svom premijernom nastupu u Euroligi, čelnici Cedevite svakodnevno rade na dovođenju kvalitetnih pojačanja. Prvo je momčad Bože Maljkovića pojačao Amerikanac Bracey Wright koji se nakon jedne sezone vraća u podsusedsku momčad, da bi u srijedu Cedevita potvrdila kako je svoj redove ojačala centrom hrvatske reprezentacije i dosadašnjim članom Galatasarayja Lukšom Andrićem koji je potpisao jednogodišnju vjernost.

Prošle sezone je s istanbulskom momčadi igrao polufinala turskog kupa i prvenstva te je osvojio President Kup. U 19 nastupa u Euroligi prosječno je ubacivao 11,1 koš uz 4,2 skoka, a u 36 nastupa u turskom prvenstvu upisivao je po osam koševa i 3,7 skokova. Andrić je u pet sezona provedenih u Ciboni 05/10 osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske uz jedan osvojeni Kup Krešimira Ćosića.

Nakon nastupa za reprezentaciju U-20 Hrvatske u Brnu 2004. i Moskvi 2005. Lukša Andrić igrao je za reprezentaciju B Hrvatske. Osvojio je zlato na Mediteranskim igrama 2009. u Pescari, a za hrvatsku seniorsku vrstu nastupao je na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. uz prosjek sedam koševa i 2,8 skokova te na Europskom prvenstvu u Litvi 2011. uz prosječnih četiri koša i 2,4 skokova. Trenutačno je na pripremama reprezentacije A uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2013. godine.