DAN ODLUKE

Luka Modrić u lovu na peti naslov pobjednika Lige prvaka. Svojom izjavom oduševio je navijače Liverpoola...

28.05.2022 u 08:49

Bionic
Reading

Real Madrid i Liverpool večeras od 21 sat na Stade de Franceu u Parizu igraju finale Lige prvaka (21 sat, HRT2, Arena Sport 1)

Real Madrid će ući u subotnje finale Lige prvaka protiv Liverpoola pun samopouzdanja te će računati na stečeno iskustvo iz velikih utakmica, no u Parizu neće biti favorita, rekao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

'Imamo iskustva u ovom natjecanju. Neki igrači su igrali četiri puta u finalu Lige prvaka, a sada imamo sreće da smo i peti put u njemu. Sada moramo pristupiti utakmici normalno, kao tijekom čitave sezone', izjavio je 36-godišnji Modrić za BT Sport.

S Realom je osvojio Ligu prvaka 2014., 2016., 2017. i 2018. godine, a u tom zadnjem finalu je na suprotnoj strani bio upravo protiv (3-1).

'U finalu nema favorita. Liverpool je velika momčad, iza njega je dobra sezona, osvojio je dva kupa, do kraja se borio za naslov prvaka…Tako da nema favorita. No mi smo puni samopouzdanja', rekao je Modrić.

Real Madrid je 2014. godine bio osvojio Ligu prvaka pod Carlom Ancelottijem, a sada će to pokušati ponoviti s tim istim trenerom. Modrić kaže da se Ancelotti od tada nije puno promijenio.

'On je isti. Nama igračima se sviđa njegova osobnost, skromnost, način na koji razgovara s igračima, kako nam se približava', izjavio je.

'Kada imaš osobu poput njega u svojoj blizini, daješ više na terenu. Pružaš više zbog njega. Zato je Carlo poseban trener, i dalje je jedan od najboljih u svijetu nogometa', istaknuo je Modrić.

Real Madrid je ove sezone bio izgubio po utakmicu u osmini finala protiv PSG-a, u četvrtfinalu protiv Chelsea te u polufinalu protiv Manchester Citija, no unatoč tome je na kraju bio zabio po gol više od svojih protivnika tijekom dva susreta te se uspio plasirati u finale.

'Snažni smo, mentalno smo doista dobri', izjavio je Ancelotti. 'Osobnost i iskustvo koje ima ova ekipa su bili presudni. Ne može se govoriti da smo imali sreće', dodao je.

Real Madrid je pobijedio u posljednjih sedam finala Lige prvaka u kojima je nastupio, no prethodno je bio izgubio upravo od Liverpoola godine 1981. i to baš u Parizu.