'podržao' ga i mourinho

Luka Modrić u ekskluzivnom razgovoru otkrio je kako ga podcjenjivanje Hrvatske ne smeta, ali onda i poslao poruku zbog koje će se svi bojati Vatrenih

11.06.2021 u 21:50

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je ujutro odradila trening u Rovinju, a tijekom poslijepodnevnih sati odletjela za London, gdje će u nedjelju od 15 sati igrati prvu utakmicu D skupine Eura, protiv jednog od domaćina završnog turnira, Engleza

Luka Modrić, kapetan nogometne reprezentacije i rekorder po broju nastupa u hrvatskom dresu, trenutno igrač Reala, a svojevremeno Tottenhama bio je gost talkSPORTA, gdje je najavio nedjeljni ogled protiv Engleske.

Naravno, kao pravi sportaš biranim je riječima govorio o nedjeljnom suparniku.

Doduše, već u prvom odgovoru 'bocnuo' je Modrić Engleze, podsjetivši ih kako je Hrvatska slavila u polufinalu SP-a 2018. godine.

'Za mene su bolji nego prije tri godine. Bez sumnje'.

'Glavne prijetnje? Nemoguće je reći da je jedan igrač težak jer imaju toliko sjajnih igrača, talentiranih igrača, mladih igrača koji su gladni uspjeha i bit će vrlo opasni na ovom Euru. Za mene su jedan od favorita za naslov'.

'Pogotovo jer igraju kod kuće i to im je dobra prilika za njih. Prednost? Nije velika, ali jest jer neće biti gostujućih navijača. I to je jedan od razloga zašto ih vidim među favoritima'.

Modrić je odigrao ključnu ulogu u dramatičnom uspjehu Hrvatske nad Engleskom 2018. godine, kada je pogotkom Marija Mandžukića u produžetku Hrvatska pobijedila 2.1 i ušla u finale SP-a. Modrić je, naravno, bio dio hrvatske momčadi koja je izbacila Englesku.

'Još se uvijek sjećam puno stvari iz utakmice', prisjetio se Modrić u ekskluzivnom razgovoru za talkSPORT.

'Engleska je počela bolje, zabili su na početku utakmice i stvorili još neke šanse, ali nisu ih iskoristili. Kako je vrijeme prolazilo, počeli smo dizati svoju igru ​​i bili smo puno bolja momčad od Engleske u drugom poluvremenu i produžecima, dominirali u svim aspektima. Pokazali smo karakter kao i u prethodnoj utakmici u kojoj smo također odigrali 120 minuta i pobijedili na penale'.

“Povratak protiv Engleske bio je dokaz naše kvalitete i karaktera. U toj smo utakmici bili bolji i zaslužili smo proći'.

Modrić je u Real Madridu osvojio 16 trofeja, uključujući četiri Lige prvaka, a sada s Hrvatskom traži i uspjeh na Euru.

Modrićev bivši menadžer Jose Mourinho pridružio se talkSPORT-u u petak ujutro uoči Eura 2020. i pohvalio hrvatsku veznu liniju kao 'jednu od najboljih na turniru'.

Unatoč nizu talenata koje posjeduju, još uvijek se ne smatraju jednim od glavnih izazivača.

To, međutim, odgovara Modriću koji je rekao:

'Naša je sudbina da nas svi podcjenjuju prije velikog turnira, ali ne smeta nam što nas ljudi ne vide kao favorite. Tu smo i borit ćemo se i dati sve kao što uvijek dajemo kad igramo za Hrvatsku. Vidjet ćemo gdje ćemo doći, do koje faze turnira. Nismo ista momčad kao što smo bili na Svjetskom prvenstvu, ima nekih igrača koji su otišli i nekih mladih igrača koji su ušli i treba vam vremena da sve bude postavljeno na svoje mjesto. Još uvijek smo opasni za sve. Mislim da se ne vesele svi što će igrati protiv nas'.