uefa nogometaš godine

Luka Modrić bolji i od Ronalda! Izabran je za Najboljeg nogometaša u prošloj sezoni

30.08.2018 u 18:09

Bionic
Reading

U Monte Carlu je održan ždrijeb ovosezonskog izdanja Lige prvaka, ali i izbor za UEFA Igrača godine. U konkurenciji su bili kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić te Mohamed Salah i Cristiano Ronaldo... A nagradu je odnio naš Luka Modrić!

Ceremonija u Monte Carlu započela je u 18 sati, a prvo će se obaviti ždrijeb skupina Lige prvaka. U četiri jakosne skupine su podijeljene 32 najbolje europske momčadi, a ove sezone hrvatskih klubova - nema...

1. jakosna skupina - Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, Manchester City, Juventus, PSG, Lokomotiv Moskva

2. jakosna skupina - Borussia Dortmund, Porto, Manchester United, Šahtar, Benfica, Napoli, Tottenham, Roma

3. jakosna skupina - Liverpool, Schalke, Lyon, Monaco, Ajax, CSKA Moskva, PSV, Valencia

4. jakosna skupina - Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray, Young Boys, Inter, Hoffenheim, Crvena zvezda, AEK Atena

Evo i ždrijeba skupina Lige prvaka:

  • Skupina A: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Club Brugge
  • Skupina B: Barcelona, Tottenham, PSV, Inter
  • Skupina C: PSG, Napoli, Liverpool, Crvena zvezda
  • Skupina D: Lokomotiv, Porto, Schalke, Galatasaray
  • Skupina E: Bayern, Benfica, Ajax, AEK
  • Skupina F: Manchester City, Šahtar, Lyon, Hoffenheim
  • Skupina G: Real Madrid, Roma, CSKA, Viktoria Plzen
  • Skupina H: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys

Ono nama puno zanimljivije na rasporedu je nakon ždrijeba kad će UEFA proglasiti najbolje u prošloj sezoni - dijele se nagrade za najboljeg golmana, braniča, veznjaka i napadača, a na samom kraju je proglašenje dobitnika nagrade za UEFA Igrača godine.

U toj su konkurenciji ostala samo trojica - naš Luka Modrić te Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah. Glasovali su treneri svih 80 momčadi koje su prošle sezone igrale u Ligi prvaka i Europskoj ligi te 55 novinara zemalja članica Uefe.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

UEFA je nagradu za Najboljeg nogometaša Europe pokrenula 2011. godine, a nagrade su do sada osvajali Leo Messi (2011., 2015.), Andres Iniesta (2012.), Franck Ribery (2013.) i Cristiano Ronaldo (2014., 2016., 2017.).

Za početak su dodijeljene prve dvije nagrade - David Beckham dobio je zahvalu za posebne zasluge u promicanju nogometa i humanitarnog rada, a Kostarikanac Keylor Navas (Real Madrid) najbolji je golman u prošloj sezoni. Proglašen je i najbolji branič, očekivano je to kapetan madridskog Reala Sergio Ramos! Napomenimo kako je u toj konkurenciji naš Dejan Lovren završio kao peti u poretku najboljih...

Što se Luke Modrića tiče, počelo je dobro, kapetan hrvatske reprezentacije preuzeo je prvu nagradu, onu za Najboljeg veznog igrača u prošloj sezoni! Sad čekamo ono najvažnije, nagradu za Nogometaša godine!

Najbolji napadač u prošloj sezoni je Cristiano Ronaldo. Portugalac je iza sebe ponovno ostavio Lea Messija i Mohameda Salaha...

Poslastica je ostala za sam kraj i veliko priznanje otišlo je u ruke kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića! Proglašen je za Najboljeg nogometaša u prošloj sezoni! Više nego zasluženo!