kapetan o svemu pomalo

Luka Modrić prokomentirao neugodnu situaciju na utakmici protiv Cipra: Hoću li opet pucati penale?

10.10.2021 u 18:51

Bionic
Reading

Očekuje nas teška utakmica. Slovaci vole igrati nogomet, vole se nadigravati, kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Slovačke u susretu 8. kola H skupine kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine

'Slovačka je daleko teži protivnik nego Cipar. Međutim, vjerujem kako ćemo uz podršku navijača osvojiti tri važna boda', rekao je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić u najavi sutrašnjeg ogleda protiv Slovačke u Osijeku (ponedjeljak, 11. listopada, 20.45 sati).

Hrvatska trenutačno vodi na ljestvici sa 16 bodova, koliko ima i Rusija. Treća je Slovenija s 10 bodova, dok četvrta Slovačka ima devet. Na dnu su Malta i Cipar s po četiri boda. Slovaci imaju sedam bodova manje od Hrvatske i Rusije i bilo bi pravo čudo kada bi se probili do vrha ljestvice.

'Ne razmišljamo o slovačkoj situaciji. Premda su u teškoj poziciji i dalje su kvalitetna ekipa. Poštujemo ih, neće biti lako. Međutim, mi moramo gledati sebe i igrati svoju utakmicu. Pokušati osvojiti tri boda koja bi nas još više približila našem cilju', razmišlja hrvatski kapetan koji je čestitao suigračima na odličnim predstava koje su pružili u posljednjim susretima koje je propustio zbog ozljede:

  • +51
Cipar - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. Izvor: EPA / Autor: SAVVIDES PRESS

'Dečki su napravili veliki posao, osvojili smo sedam bodova iz tri teške utakmice, pri čemu su bila dva teška gostovanja. Igrali smo na visokom nivou, a kada se pobjeđuje odmah je i atmosfera odlična. No, sama igra je ohrabrenje i trebamo nastaviti tako.'

U Osijeku će sutra biti sjajna atmosfera, Gradski vrt je praktički rasprodan...

'Uvijek se ugodno osjećamo u Osijeku. Atmosfera je ovdje uvijek fenomenalna, to nam puno znači i zbog toga se ugodno osjećamo u Osijeku', kaže Modrić koji je u posljednjem susretu protiv Cipra promašio jedanaesterac. Je li naš kapetan ponovo spreman preuzeti odgovornost?

  • +7
Trening u Gradskom vrtu Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

'Jedanaesterac? Spreman sam opet preuzeti odgovornost ako treba', nasmijao se Modrić pa dodao:

'Naravno, ako izbornik dozvoli', odlučan je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koji nalazi se među 30 igrača koji ove godine kandidiraju za prestižnu nagradu Zlatna lopta. Nagradu koju dodjeljuje ugledni France Football, 36-godišnji hrvatski nogometaš je osvojio 2018. godine kada je pobijedio tada drugoplasiranog Cristiana Ronalda i trećeplasiranog Antoine Griezmanna.

'Lijepo je ponovo biti nominiran za tu nagradu, to je najposebnija individualna nagrada. Velika je to čast i lijepo priznanje za moje igre', zaključio je Modrić.

Utakmica između Hrvatske i Slovačke je na rasporedu u ponedjeljak 11. listopada u 20.45 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku.