VELIKI INTERVJU

Luka Modrić otkrio nepoznate detalje o Bobanu; dotakao se košarke u Zadru te Dražena i Jordana

06.12.2018 u 14:07

Bionic
Reading

Uoči svečane ceremonije u Parizu i proglašenja najboljeg nogometaša godine u izboru magazina France Footballa (Zlatna lopta), hrvatski kapetan i zvijezda Real Madrida Luka Modrić dao je francuskim novinarima u svom domu u Madridu veliki intervju u kojem je rekao neke nepoznate stvari

Kao što je već poznato, dijelovi pobjedničkog intervjua su objavljeni, a u njima Luka Modrić detaljno govori kako su ga i zašto odbili Hajduk i Arsenal, svog igračkog odrastanja u Zrinjskom iz Mostara i prve individualne nagrade u karijeri, zatim se prisjetio razgovora u četiri oka i tzv. proročanstva Zinedinea Zidanea koji mu je rekao 'kako će osvojiti Zlatnu loptu', a govorio je i o tome kako provodi vrijeme izvan nogometa.

>> Modrić otkrio proročanske riječi Zidanea i što mu je napravio suludi Arsene Wenger

Tako se Modrić u razgovoru s francuskim novinarima, kada je govorio o svom igračkom uzoru Zvonimiru Bobanu, prisjetio jedne zanimljive epizode:

'Igrao sam tada u Tottenhamu i prolazio sam jako teško razdoblje kada mi je jedan dan na mobitel stigla poruka: 'Nazovi me ako želiš, Zvone.' Pomislio sam da se sa mnom šali netko od prijatelja, ali kad sam ipak nazvao na liniji je zaista bio Zvone (Boban). Taj razgovor s njim me psihološki osvježio jer ipak je on čovjek kojem sam se divio. Znate, oduvijek me impresionirala njegova igračka prošlost i jednostavnost', otkrio je Modrić, koji je u vrijeme kada je Zvonimir Boban kao kapetan vodio Hrvatsku do trećeg mjesta na svijetu na SP-u 1998. imao svega 13 godina.

'Želio sam igrati kao Boban, biti lider na terenu, biti ključni igrač u veznom redu. Želio sam biti igrač koji povezuje obranu i napad. Nešto poput quarterbacka u američkom nogometu', dodao je Modrić, otkrivši usput kako je navijač New England Patriotsa te kako od igrača najviše cijeni Toma Bradyja. Naravno, naglasio je kako zna da je trener Patriotsa Bill Belichick hrvatskih korijena.

Također je otkrio kako mu je drugi omiljeni sport košarka, koju, kako je sam rekao, igra poprilično dobro i danas.

'U košarci bih sigurno bio uspješan, bez obzira na visinu, bio bih dobar razigravač (playmaker). Rođen sam Zadru, gradu koji živi košarku. Veliki košarkaši poput Kreše Ćosića ili Pina Giergije produkt su KK Zadar. I danas često igram košarku i to u Realovom kampu u Valdebebasu, gdje imamo košarkaško igralište. Tamo se često natječemo u šutiranju i naravno da uvijek pobjeđujem. Ipak sam, nakon Dražena Petrovića, u tome najbolji (ha, ha).'

Kada je već košarka bila glavna tema, pokazao je dres Bullsa s brojem 23 koji ima u kolekciji i dodao:

'Michael Jordan najbolji je košarkaš u povijesti tog sporta! Jedna njegova izjava puno je utjecala na mene i označila me kao sportaša, a tu sam njegovu rečenicu držao spremljenu u mobitelu da je gledam svaki dan: 'Svaki put kad padneš na pod, opet ustaneš.' Jordan se nikad nije bojao neuspjeha', kazao je Modrić.

Naravno, u sjećanje su mu se urezale i mnoge druge Jordanove izjave, od kojih jedna u originalu glasi:

'To learn to succeed, you must first learn to fail.' (Da bi naučio kako uspjeti, prvo moraš naučiti što je neuspjeh.) ― Michael Jordan.

  • +12
Luka Modrić - Zlatna lopta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL