uefa superkup

Luka Modrić je uoči finala UEFA Superkupa otkrio koja mu je velika želja, a osvrnuo se i na činjenicu da idućeg mjeseca puni 37 godina

10.08.2022 u 12:04

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić najavio je današnji finale UEFA Superkupa kojeg će u Helsinkiju igrati pobjednik Lige prvaka Real Madrid i osvajač Europske lige Eintracht Frankfurt. Borba je ovo za prvi europski trofej u novoj sezoni

'Spremni smo, prošli smo dobre pripreme, pa se nadam da ćemo to i dokazati. Želimo pobjedom započeti sezonu, a ne kako se dogodilo 2018. godine. Potrebno je startati na najbolji mogući način', izjavio je Luka Modrić u najavi utakmice UEFA Superkupa.

Večeras će od 21 sat (HTV 2) U Helsinkiju, glavnom gradu Finske, snage odmjeriti aktualni pobjednik Lige prvaka Real Madrid i osvajač Europske lige Eintracht Frankfurt.

'Put do ovoga je bio težak, ali i lijep zbog načina na koji smo osvojili Ligu prvaka. Sada se jako veselimo ovom Superkupu, to je prvi trofej na početku nove sezone te ga želimo osvojiti', kazao je Modrić koji se nalazi pred osvajanjem 21. trofeja s 'kraljevskim klubom. Modrića još 'boli' 2018. godina kad je s Realom izgubio finale UEFA Superkupua od gradskog rivala Atletica.

'Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Imamo dobru momčad pa vjerujem da ćemo odigrati dobro a također i imati dobru sezonu. Vidjet ćemo na kraju kako će završiti', napomenuo je kapetan hrvatske reprezentacije koji će idućeg mjeseca napunuti 37 godina. No, Modrić tvrdi da se time neće ništa promijeniti.

'Godine nisu bitne, nego ono što pokažeš na terenu. Trener zna da ja volim igrati, tada se najbolje osjećam', napomenuo je najstariji igrač Real Madrida te dodao je da s trenerom Carlom Ancelottijem nije razgovarao oko 'doziranja minuta na terenu':

  • +4
Barcelona - Real Madrid 1:0, prijateljska utakmica, 2022. Izvor: EPA / Autor: JOE BUGLEWICZ

'Da bi se bilo na ovoj razini potrebno se doista posvetiti ovoj profesiji, na terenu ali i izvan njega.'

U studenom i prosincu će se igrati i Svjetsko prvenstvo u Kataru što će dodatno iscrpiti igrače ove sezone.

'Ništa se neće promijeniti time što se Svjetsko prvenstvo igra usred sezone. Bit ću jednako spreman, dobro ću trenirati te sam na dispoziciji dati sve od sebe u svakom aspektu', poručio je Modrić koji s Hrvatskom prije četiri godine osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Modrić je prije dva mjeseca produžio ugovor s Real Madridom za dodatnu sezonu, do 30. lipnja 2023.