TRANSPARENTNO

Luka Modrić je među deset najbolje plaćenih igrača španjolske La Lige. Evo koliko mjesečno zaradi i kolike su plaće ostalim Hrvatima

26.07.2022 u 08:35

Bionic
Reading

U španjolskom nogometu stvari su transparentne. Tamošnja La Liga je objavila listu plaća nogometaša za sezonu 2022./23.

Među prvih deset čak šest igrača Reala, a najslabije plaćen od njih je Luka Modrić. Ispred kapetana hrvatske reprezentacije su Eden Hazard, Karim Benzema, David Alaba, Toni Kroos i Vinicius Junior.

Odmah pored Reala se smjestila Barcelona s pet nogometaša među 15 najbolje plaćenih. Očito je da velike financijske dubioze ne smanjuju apetite čelnih ljudi kuba. To su Sergio Busquets, Jordi Alba, Robert Lewandowski, Frenkie de Jong i Miralem Pjanić.

Atletico Madrid ima dvojicu igrača među prvih 15. Uz Jana Oblaka tu je Koke. Griezmanna možemo računati i pod Atletico i pod Barcelonu jer je Francuz na posudbi.

Sada malo o visini plaća. Najplaćeniji Hrvat u La Ligi je Luka Modrić, koji godišnje uprihodi 19.690.000 eura bruto. Kako država sebi uzme dio od 40 posto, Lukina plaća na godišnjoj razini iznosi oko 12 milijuna eura, odnosno milijun eura mjesečno. Ivan Rakitić u Sevilli godišnje zaradi 13,2 milijuna eura, Ivo Grbić u Atleticu 860.000, a Ante Budimir u Osasuni 630.000. Riječ je o bruto iznosima.

Najveću plaću u La Ligi ima igrač Reala, Belgijanac Eden Hazard, čak 31.250.000 eura godišnje, a slijede ga Slovenac Jan Oblak s 25 milijuna eura i Francuz Karim Benzema s 24 milijuna eura.

Cijelu tablicu najplaćenijih igrača u La Ligi možete pogledati OVDJE.