ovacije za kapetana

Luka Modrić bez pardona rekao što zaista misli o igri Hrvatske protiv Walesa; dotakao se Balea i Hazarda

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, na rasprodanom osječkom stadionu Gradski vrt, dao je sve od sebe u pobjedi protv Walesa 2:1. Uoči skorog odlaska na godišnji odmor osvrnuo se na teško izborenu pobjedu, ali i na ostale aktualne nogometne teme

Pred više od 17 tisuća gledatelja u osječkom Gradskom vrtu hrvatska nogometna reprezentacija nije imala pravo na 'kiks. Toga je itekako bio svjestan kapetan Luka Modrić, no osim tri nova boda nekoliko novih igrača nametnulo se u reprezentaciji... Tri boda su jako važna pogotovo ako se gledaju iz perspektive poraza na gostovanju kod Mađarske...

'Jako su nam važna tri boda. Nemamo pravo na grešku zbog kiksa koji se dogodio protiv Mađara. Ovo je put. Ovakav pristup moramo uvijek imati. Dobili smo neka nova imena poput Brekala, Livakovića na vratima, Barišića... Svi mladi i novi su potvrdili da su opravdano ovdje. Trebamo nastaviti tako dalje', kazao je bez pardona 'kapetanski' Modrić na Novu TV, kazavši tako ono što svi igrači misle. Tek toliko da se zna.

U mix zoni, rekao je Modrić još nekoliko rečenica o utakmici, a dotakao se i svog Reala te suigrača.

'Bila je ovo dosta dobra utakmica, s dosta šansi. Po tko zna koji put su nas Osječani vukli naprijed i omogućili nam da na kraju izdržimo napade Walesa', kazao je nakon utakmice 33-godišnji Luka Modrić.

Uvjeti za igru nisu bili sjajni, rani termin (15.00 sati) i visoka temperatura sigurno su imale utjecaja na igru. Bilo je vidljivo kako su neki igrači jedva dočekali kraj jer su ostali bez snage u završnici.

'Odigrali smo dosta dobro po ovakvom teškom i sparnom vremenu. Imali smo dosta šansi i mislim da smo dominirali osim jednog malog dijela u prvom poluvremenu, kad su oni bili opasni', razmišlja Modrić i nastavlja analizirati utakmicu:

'Primiš gol pa se malo nesvjesno povučeš, ali u tom trenutku su nas navijači držali.'

  • +19
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 3. kolo, Hrvatska - Wales Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Wales smo 'riješili', no u kvalifikacijama nas još čeka dug put do Eura 2020. godine.

'Da, skupina je dosta izjednačena, a ovom pobjedom smo se vratili na pobjednički put. Sad se moramo dobro odmoriti i pripremiti za ono što nas čeka do kraja kvalifikacija. I dalje je svaka sljedeća utakmica ključna, svaki bod i svaka utakmica je važna', upozorava Luka Modrić kojeg navijači u Osijeku posebno vole.

Dočekan je i s travnjaka Gradskog vrta ispraćen ovacijama s tribina, ali bilo je tako još dok je igrao za Dinamo...

'Istina, stvarno se ugodno osjećam kad ovdje igram, ne samo s reprezentacijom. Tako je bilo i s Dinamom. Što reći nego hvala od srca navijačima ovdje, na njihovoj podršci, na emociji koju izazivaju kod mene kad čujem ovacije s tribina. To je stvarno nešto posebno, veseli svakog igrača', kaže Modrić.

A Hrvatsku čeka još prijateljska utakmica s Tunisom? Hoće li Modrić igrati ili će preskočiti 'izlet' u Varaždin?

'Tunis? Nema još odmora za mene, ipak sam ja kapetan. Još ćemo to odraditi, treba vidjeti koliko i kako, a onda malo odmor i pripreme za sljedeću sezonu', kazao je uz osmijeh kapetan naše reprezentacije, a za kraj je otkrio o čemu je na kraju utakmice razgovarao sa svojim klupskim suigračem, kapetanom Walesa Garethom Baleom:

'Razgovarali smo, naravno. Ali ne o utakmici. Više onako prijateljski...'

Za kraj se osvrnuo i na najnovije pojačanje Reala Edena Hazarda:

'Riječ je o odličnom igraču, a svaki takav je dobrodošaonu Real.'

  • +21
Navijači na utakmici Hrvatska - Wales Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL