NIŠTA BEZ CAMP NOUA

Luis Suarez je napokon osjetio kako je to zabiti iz penala, ali jedan podatak oko njegovih golova trebao bi zabrinuti sve u Barceloni

09.08.2020 u 08:07

Bionic
Reading

Urugvajski napadač Luis Suarez pretvorio se u pravog domaćinskog igrača u Ligi prvaka odnosno zabija samo kada Barcelona igra na Camp Nou

Barcelona je svladala Napoli 3:1 i plasirala se u četvrtinale, a treći pogodak za Katalonce postigao je Luis Suarez. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela neoprezni Koulibaly nije osjetio brzi dolazak messija s leđa, što je kapetan Barcelone iskoristio, ubacio se ispred Napolijeva stopera i prvi bio na lopti. Koulibaly je zamahnuo i svom snagom potegnuo po Messijevoj nozi misleći da će izbiti loptu. Na njegovu nesreću, sve se to dogodilo unutar kaznenog prostora.

Messiju je dugo ukazivana pomoć, ali se vratio u igru, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Urugvajac koji je postigao svoj prvi pogodak u Ligi prvaka iz kaznenog udarca. Pomalo zvuči nevjerojatno, ali kad su drugi u momčadi predodređeni za izvođenje udaraca s bijele točke.

  • +5
Barcelona - Napoli, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

No zanimljiv je jedan drugi pogodak. I dok je Suarez postao bezopasan na europskim gostovanjima zato je prava napast za obrane kod kuće. Svojih zadnjih 16 pogodaka u Ligi prvaka zabio je na Camp Nou, ali u gostima gola nije vidio pet godina.

Pravi igrač za domaće utakmice što je loša vijest za Barcelonu, jer se završnica Uefinog natecanja igra na neutralnom stadionu u portugalskom Lisabonu.