SJAJNA UTRKA u britaniji

Ludost Vettela, rekord Hamiltona i strašan duel Leclerca i Verstappena u Silverstoneu

14.07.2019 u 16:34

Bionic
Reading

Lewis Hamilton po rekordni šesti put pobijedio je na Velikoj nagradi Britanije, ispred Valtterija Bottasa i Charlesa Leclerca, u sjajnoj utrci koju su obilježili sudar Vettela i Verstappena te brojni žestoki dueli na stazi...

Ove nedjelje svjedočili smo u Silverstoneu jednoj od najuzbudljivijih utrka sezone, u kojoj je na kraju uz pomoć sigurnosnog automobila pobijedio Lewis Hamilton. Britanac je u uvodnim krugovima bio brži od Valtterija Bottasa, no nije ga bio u stanju stići na stazi, no zatim je izlijetanje Giovinazzija promiješalo karte i dalo priliku ljubimcu domaće publike da pobijedi kratkim ulaskom u boks po šesti put na omiljenoj stazi, što nikom u Britaniji još nikad nije uspjelo.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iza leđa dvojca iz Mercedesa događala su se čuda. Charles Leclerc i Max Verstappen imali su žestoki duel koji se samo nastavio iz prethodne utrke u Austriji, ali ovaj put još uzbudljiviji. Oba su vozača imala trenutke kad bi prelazili rivala na stazi, a na kraju je Nizozemac bio taj koji se odvojio i grabio prema trećem mjestu.

Međutim, pokušavajući proći Sebastiana Vettela, Verstappen je završio u šljunčanoj klopci. Nijemac se u njega nespretno zabio i zaradio kaznu te ostao bez bodova na samom dnu poretka.

Na kraju je Leclercu pripalo treće mjesto, a Pierre Gasly ostvario je svoj najbolji rezultat otkad je potpisao za Red Bull na četvrto. Max Verstappen morao se zadovoljiti petim, a bodove su još osvojili Sainz, Ricciardo, Raikkonen, Kvjat i Hülkenberg.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Hamilton sada ima 39 bodova prednosti u ukupnom poretku ispred Bottasa, dok Verstappen i ostali značajno zaostaju.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Hockenheimu.