MOMČADSKI SUDARI

Ludost Prosta i Senne ne može biti nadmašena

31.05.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Glupost kakvu su napravili Red Bullovi vozači na Velikoj nagradi Turske, kada su u međusobnoj borbi na kraju izgubili pozicije, a Vettel je morao i odustati, nije prvi put viđena u Formuli 1. Povijest bilježi niz situacija kada su se momčadske kolege sudarile zbog borbe za bolje pozicije u utrci

U svijetu Formule 1 nema čega nije viđeno i doživljeno. Varanje, seks-afere, borbe ega te, na kraju, i nevjerojatni sudari momčadskih kolega. Ovo potonje posebno nervira šefove momčadi, a takvih situacija bilo je i više nego dovoljno. Događaj na Velikoj nagradi Turske, kada su vozači Red Bulla Vettel i Webber udarili jedan u drugog, samo je jedan od takvih u povijesti Formule 1.

Godine 1980. godine već su se u prvom zavoju u Monte Carlu sudarili Tyrrelovi vozači Derek Daly i Jean-Pierre Jarier, a najpoznatiji sudar dogodio se 1989. godine - za McLaren su te sezone vozili Alain Prost i Ayrton Senna, a u Suzuki je njihova netrpeljivost kulminirala. Senna je u 46. krugu pokušao proći Prosta, a Francuz se hladnokrvno zabio u svog momčadskog kolegu.

Povijest sudaranja sa svojim momčadskim kolegama imaju i Ralf Schumacher te Juan Pablo Montoya. Mlađi Schumacher uspio se 1997. godine sudariti s tadašnjim kolegom iz Jordana Fisichellom, da bi se pet godina kasnije sudario s Montoyom s kojim je dijelio mjesto u Williamsu, a 2004. opet su se sudarili, ali ovog puta u Nürburgringu.

Okršaj Senne i Prosta
Montoya i Ralf Schumacher