SVJETSKO PRVENSTVO

Ludnica: Finci dobili SAD devet sekundi prije kraja!

17.05.2012 u 20:07

Bionic
Reading

Amerikanci su odigrali sasvim solidnu utakmicu kontra Finaca, no na kraju ih je napustila sreća. domaćini Svjetskog prvenstva zabili su pobjednički gol samo devet sekundi prije kraja utakmice i osigurali polufinale

Domaći navijači u Helsinkiju poludjeli su devet sekundi prije kraja četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva, u kojoj su Finci s 3:2 pobijedili Sjedinjene Američke Države. Tada, devet sekundi prije kraja, Jesse Joensuu je postigao treći pogodak za Finsku, a bio je to njegov drugi na utakmici, čime je definitivno potvrdio epitet igrača utakmice.

Bila je to treća četvrtfinalna utakmica dana; u prethodnima su Slovaci šokirali Kanađane, te Rusi teškom mukom dobili Norvežane.

Inače, gubila je Finska 2:1 sedam minuta prije kraja, ali je prvo Mikko Koivu izjednačio, a Joensuu potom donio veliko slavlje. Nakon prve trećine bez golova, u drugoj su, u razmaku od samo 20 sekundi, postignuta dva (Joensuu prvo za Finsku, pa Palmieri za SAD). No, na kraju su više sreće i spretnosti pokazali Finci i u polufinalu će igrati protiv Rusije.