BIH ZVIJEZDA

Ludi Nurkićev koš u utakmici koju će pamtiti cijeli život!

08.01.2015 u 11:44

Bionic
Reading

Bivši košarkaš zagrebačke Cedevite Jusuf Nurkić u dresu NBA momčadi Denver Nuggets u posljednjih je nekoliko utakmica odigrao sjajno, a posljednju protiv Orlanda po prvi puta u karijeri započeo je u startnoj petorci

Međutim, osim sjajnih igara te činjenice kako je 'novajlija' Nurkić u posljednje četiri utakmice na prosjeku od 13 koševa, 8,5 skokova i 3,5 blokade, razlog što ga je trener Brian Shaw odlučio ubaciti u prvu petorku je Rus Timofej Mozgov.

Naime, 213 cm visokog Mozgova odlučio je angažirati Cleveland u zamjenu za dva buduća izbora prvog kruga drafta (preko Oklahoma Cityja i Memphisa).


Svoju prvu utakmicu kao starter u NBA karijeri BiH reprezentativac Nurkić će upamtiti i po ludom košu koji je zabio u drugoj četvrtini pri pokušaju alley-oop dodavanja za suigrača J.J. Hicksona. Nurkić je elegantno bacio loptu prema košu poluhorogom (šutirao nije sigurno) i ni kriv ni dužan se upisao u strijelce. Do kraja utakmice zaustavio se na osam koševa, četiri skoka i 3 asistencije za 22 minute provedene na parketu.

Treba reći kako je 213 cm visoki Nurkić trenutačno na prosjeku od 6.5 koševa, 5.0 skokova i 1.2 blokade za 13.5 minuta provedenih na parketu. Nema sumnje kako će u ostatku sezone dobiti puno veću minutažu te će samim time ući u konkurenciju za najboljeg rookieja sezone.