RRR

Ludi Irac Conor McGregor otvorio dušu i progovorio o svojim sramotnim incidentima

23.08.2019 u 13:52

Bionic
Reading

Conor McGregor otvorio je dušu u velikom razgovoru s Arielom Helwanijem na ESPN-u, tijekom kojeg je ponizno priznao svoje greške i rekao kako je spreman prihvatiti svaku kaznu. Prokomentirao je svoja posljednja dva incidenta i rekao što smatra razlogom svojih nepromišljenih reakcija

Ariel Helwani ponovno je uspio nešto što u svijetu medija koji prate borilački sport može samo on. Pred kameru je doveo Conora McGregora, spremnog otvoreno govoriti o ne baš ugodnim temama. Naravno, riječ je o njegovom incidentu iz travnja, kad je u dublinskom pubu udario starijeg čovjeka koji je sjedio za šankom. Ta je vijest prvobitno prošla bez prevelike reakcije, no ona se pojavila prošlog tjedna, kad je u javnost puštena snimka sigurnosnih kamera. Helwani je s najpopularnijim borcem svijeta odmah pokrenuo tu temu. Najvažniji dijelovi razgovora postavljeni su na ESPN-ov portal, dok će cijeli biti ekskluzivno emitiran u nedjelju na glavnom ESPN TV kanalu.

'Zapravo nije važno što se tamo dogodilo, ja sam bio u krivu. Taj je čovjek zaslužio uživati u pubu bez da je sve završilo onako kako je. To se dogodilo prije pet mjeseci i ja sam više puta pokušao nekako se odužiti, platiti odštetu za to što sam napravio jer sam napravio apsolutno pogrešnu stvar. Moram preuzeti odgovornost za svoje postupke. Dugujem to ljudima kojima me podržavaju, dugujem to majci, ocu, mojoj obitelji. Dugujem ljudima koji su me trenirali da postanem borac. To nije prava slika mene niti je to razlog zašto sam se počeo baviti borilačkim vještinama. Krenuo sam u to zato da bih se znao obraniti u takvom scenariju. Sad je na meni da se suočim s onim što sam napravio', rekao je Conor, a prenosi Fight Site, nakon čega je došlo pitanje o tome što se zapravo dogodilo i je li uistinu udario tog čovjeka:

'Sjećam se kroz maglu jer je već prošlo nekoliko mjeseci. Radim sve što mogu da se tako nešto više nikad ne ponovi i da budem bolja osoba, bolji otac, bolji čovjek i bolji uzor klincima koji me prate. Moram biti svjestan kako ne smijem raditi stvari koje ne pristaju nekome tko je lice borilačkog sporta i prvak. Vrijeme je da krenem na put iskupljenja i pružanja respekta. To su zapravo stvari koje su me stvorile i to namjeravam napraviti.'

  • +3
Irski borac Conor McGregor Izvor: EPA / Autor: ARMANDO ARORIZO/EPA

Zatražen je ipak da kaže još nešto o toj temi i detaljima kako je do cijelog incidenta došlo, no nije htio previše široko ulaziti u tu priču. Rekao je samo kako što prije želi pronaći način kako se iskupiti.

'Što reći na to osim da više zapravo nije niti važno? Nema odgovora na to što sam napravio i nema smisla diskutirati o tome kako je do toga došlo niti što se događalo prije. To je nedopustivo ponašanje i svjestan sam toga. Snimka se pojavila na dan krštenja moje kćeri, provodili smo krasno vrijeme s obitelji i onda se dogodilo. Sad je na mene da pričekam i vidim što će se dogoditi. Što god bude, nosit ću se s tim kao čovjek. I kakav god bude ishod, zaslužio sam. Neću se sakrivati', najavio je.

Ono što ga najviše boli su javne kritike, posebno od strane jednog dijela njegovih fanova koji je do sada tolerirao incidente. U ovom slučaju je i takvima ovo bilo jednostavno previše.

'Ma apsolutno zaslužujem sva prozivanja i sve što ide uz to te što me tek čeka. Boli me kad vidim stav fanova jer sve što radim je zapravo za njih. Ja sam ljubimac fanova, cijela moja karijera i uspjeh su bazirani na fanovima. Nikad nisam otkazao borbu, došao s viškom kilograma niti sam ikad prekršio neka sportska pravila, sve zbog poštovanja prema fanovima. Vidjeti kako su razočarani u mene me neopisivo boli. Sad je na meni iskupljenje s ciljem da povratim podršku koju sam imao', obećao je fanovima kako će im ponovno pružiti ono zbog čega su ga zavoljeli.

Okrenuli su se i na prethodni incident, također ovogodišnji. Riječ je o slučaju iz Miamija, kad je jednom fanu oduzeo mobilni telefon, razbio ga, a nakon toga i otuđio. Tada je bio i priveden u policijsku postaju.

'Na tom putu kao da sam bio spreman na bitku. Doveo sam majku, bio joj je 60. rođendan i trebali smo izaći kao cijela obitelj. A onda sam se upecao. Trebam prestati reagirati na mamac. Ljudi me često pokušavaju navući na neke stvari. Ja moram odabrati jesam li ribica ili kit, moram ostati smiren. Moram biti primjer drugima kako se ponašati u takvoj situaciji. Mislim da sam trenutno na jako dobrom putu prema tome. Čak mislim da sam bio i prije Miamija, samo sam se malo okliznuo. Stvarno se trudim, kunem se svojim životom. Prošlo je pet mjeseci od posljednjeg incidenta. Moram nešto naučiti iz svakog životnog iskustva', ispričao je da bi otkrio epilog tog incidenta:

'Taj incident u Miamiju je u potpunosti riješen. I tu sam apsolutno bio u krivu, neovisno o tome što je dovelo do svega. To je sad u prošlosti, sretan sam što mogu krenuti naprijed i fokusirati se na pozitivne stvari. Fokusiram se na obiteljsku stranu i to da je bilo krasno izvesti majku na njen 60. rođendan. Gledam prema lijepim stvarima u životu, prepoznajem pogreške koje sam napravio i učim iz njih. Molim se Bogu za takve lijepe stvari i da dozvoli da ih doživim još veliki broj u životu.'

Poznato je kako je vlasniku telefona platio odštetu, nakon dogovora na sudu te zbog toga nije bio krivično gonjen. Ako je vjerojatno prvim najavama gospodina iz puba, u ovom slučaju novac nije ono što će donijeti rješenje.