MARADONINA POSLA

Ludi Diego - skakanjem, lupanjem i svađom do pobjede

12.06.2010 u 18:44

Bionic
Reading

Diego Armando Maradona nesumnjivo je jedan od najvećih nogometaša svih vremena, no kao trenera i izbornika mnogi ga vide samo kao klauna. Na utakmici protiv Nigerije bio je vrlo aktivan uz aut crtu, svađao se s četvrtim sucem, vikao, gestikulirao, ludovao, no na kraju je stigao do željenog cilja

Navijači Argentine su podijeljeni: dio ih obožava Maradonu na račun njegovih starih nogometnih zasluga, a preostali mi ne mogu zaboraviti drogu, nesportski život i svakako naglašavaju činjenicu da nema talenta za klupu. S Argentinom je kroz južnoameričke kvalifikacije za SP 2010. prošao jedva, zamjera mu se gušenje genijalca Messija i nogometni svijet je jedva čekao vidjeti kako će se 'gauči' snaći u Južnoafričkoj Republici.

A ta Argentina, na otvaranju protiv Nigerije, nije uopće izgledala loše. Istina, pobjeda je izborena minimalnim rezultatom, no isto tako je činjenica da su Nigerijci imali ludo dobrog golmana i puno sreće. Maradona je u trenucima velikih promašaja poput luđaka gestikulirao i vikao, svađao se i raspravljao s linijskim i četvrtim sucem, a na kraju je vrlo emotivno dočekao kraj i vrijednu pobjedu. Kako je to izgledalo na Ellis Parku u Johannesburgu, pogledajte u zanimljivoj fotogaleriji u koju smo ubacili samo fotke 'malog zelenog'.