SENZACIJA U BERLINU

Luda završnica i dodavanje Hrvata za slavlje nad NBA prvacima!

09.10.2014 u 08:41

Bionic
Reading

Doprvak Njemačke berlinska Alba šokirala je pred 14.500 gledatelja u O2 World Areni, nakon dramatične završnice i košem sa zvukom sirene, aktualne NBA prvake San Antonio Spurse sa 94:93

U posljednjoj akciji, kada je koš za pobjedu ubacio Amerikanac Jamel McLean (s jedne noge iz trka!), sudjelovao je i naš Leon Radošević koji mu je spretno dodao loptu. Luda asistencija za još luđu pobjedu!

Posljednjoj akciji prethodio je nevjerojatan splet okolnosti jer su Spursi pet sekundi prije kraja imali loptu sa strane pri vodstvu 93:92. Kada je lopta trebala doći do Ginobilija otišla je na krivo mjesto i uslijedila je luda završnica u kojoj je Alba upisala senzacionalnu pobjedu nad aktualnim NBA prvacima.

Trener Albe Saša Obradović tako se upisao na listu stratega iz Europe koji su slavili protiv NBA momčadi uz naglasak kako su Spursi igrali vrlo snažnom sastavu s Duncanom, Parkerom, Ginobilijem, Greenom, Leonardom, Diawom i ostalima.


Kod Albe je najefikasniji bio McLean sa 18 koševa, a upisao je i 10 skokova. Njemu uz bok bio je bivši Zagrebaš Renfroe sa 15 koševa i 3 asistencije. Radošević je utakmicu završio sa 5 koševa i 8 skokova, a Marko Banić sa 6 koševa i 3 skoka.

Kod Spursa sjajan je bio Parker sa 28 koševa uz dodatak kako je pri vodstvu Spursa od 4 koša u samoj završnici promašio dva slobodna bacanja nakon čega Alba zabija brzu tricu. Do tog trenutka Parker je slobodna bacanja gađao 11-11! Duncan je ubacio 14 koševa, a imao je i 10 skokova.