ligue 1

Lovro Majer s Rennesom odmah iza PSG-a, Monaco našeg Nike Kovača remizirao pred svojim navijačima

28.11.2021 u 19:30

Bionic
Reading

Nogometaši Rennesa, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Lovro Majer, porazili su na gostovanju Lorient sa 2:0 skočivši na drugo mjesto ljestvice Le Championnata.

Rennes je stigao u vodstvo u 75. minuti golom Gaetana Labordea, a samo tri minute kasnije Jeremy Doku je zabio za konačnih 2:0. Lovro Majer je za goste igrao do 68. minute.

Monaco, kojeg vodi Niko Kovač, je na svom travnjaku odigrao 1:1 protiv Strasbourga, a oba gola postignuta su iz jedanaesteraca.

Domaćin je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela preko Wissama Ben Yeddera, a izjednačio je u 48. minuti Ludovic Ajorque.

Bordeaux je kod kuće izgubio od Bresta sa 1:2, dok je Reims pobijedio Clermont sa 1:0.

U prvom nedjeljnom susretu PSG je na gostovanju pobijedio fenjeraša St. Etienne sa 3:1. Međutim, slavlje gostiju pokvarila je ozljeda Brazilca Neymara koji je na nosilima iznesen s travnjaka u 84. minuti. Neymar je dobio neugodan udarac u gležanj i sa suzama u očima je napustio teren.

Kod sva tri gola pariškog sastava asistirao je Lionel Messi, a dodajmo kako je za PSG debitirao Sergio Ramos koji je ovoga ljeta stigao iz Real Madrida, no zbog problema s ozljedom lista do sada nije igrao.

Domaćin je poveo u 23. minuti preko Denisa Bouange. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 45. minuti kada je Timothee Kolodziejczak oborio Mbappea zaradivši crveni karton. Domaći igrači su prosvjedovali smatravši kako je Brisardova odluka prestroga, no sudac nije prominenio odluku.

Messi je izveo slobodan udarac, a Marquinhos glavom zabio za 1:1. U nastavku susreta St Etienne se odlično branio do posljednjih deset minuta, no nije izdržao. Angel Di María je u 80. zabio za 2:1, a Marquinhos u sudačkoj nadoknadi postigao drugi gol na utakmici za konačnih 3:1.

I za drugi i treći gol asistirao je Messi.