LYON KAO SPASITELJ

Lovrenovi milijuni spašavaju i Karlovac

12.01.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Iako će od Lovrenova transfera najviše profitirati Dinamo, dio novca dobit će i igrač, ali i prvoligaš iz Karlovca. Za klub iz grada s četiri rijeke taj novac značio bi mnogo, jer je u teškoj financijskoj situaciji

Iako je Karlovac u nogometnom smislu osvježenje za Prvu HNL, po teškoj financijskoj situaciji spada u hrvatski prosjek. Kako je za www.radio-mreznica.hr rekao tajnik kluba Neven Šprajcer, situacija je teška, ali ne i dramatična.

'Financijskih problema imaju gotovo svi gospodarski subjekti pa tako ni mi nismo toga pošteđeni, ali situacija je stabilna, jer da nije, razmišljali bismo o prodaji ponekog igrača kako bismo namaknuli sredstva. Dug prema igračima bit će riješen, veći dio duga danas i sutra zatvaramo, tako da nema problema. Niti jedne sekunde se nije spominjao ministar niti da on mora tražiti novce za NK Karlovac', rekao je Šprajcer, a potom i otkrio da Karlovcu treba sjesti neočekivani prihod.

Naime, Lovren je prije dolaska u Dinamo bio igrač Karlovca, a prema pravilnicima jedan manji postotak pripada i matičnom klubu.

'Moramo napraviti razgovor s NK Dinamom, s njima sjesti i vidjeti koji će to biti redoslijed isplata jer, evo, danas ste već čitali u novinama da se radi o manjem iznosu transfera, a druga stvar je da će isplata cijelog transfera ići na pet godina. Znači, i Dinamo ima, po nekom pravilniku, pravo i nama možda isplaćivati na pet godina. Ali s obzirom da vjerujemo u kvalitetnu suradnju, smatram da do toga neće doći, nego ćemo se s Dinamom dogovoriti o jednokratnoj uplati', završio je Šprajcer.

Naravno, još ne možemo kalkulirati koliko bi novca trebalo pripasti Karlovcu jer nije poznat ni točan iznos transfera.