SLAVILI SU JOŠ OLIĆ, KRIŽANAC....

Lovren ima veliku priliku pridružiti se Srni, Rakitiću...

18.05.2016 u 11:27

Bionic
Reading

Večeras se od 20.45 sati u švicarskom Baselu igra finale nogometne Europske lige, a snage će omjeriti - aktualni branitelj naslova, Sevilla te engleski velikan Liverpool

Može li Sevilla napraviti nešto što nitko nije, odnosno treći put zaredom osvojiti naslov u Europskoj ligi, bivšem Kupu UEFA? Ili će Liverpool postati drugi klub, uz Sevillu, koji je u tom natjecanju uzeo četiri naslova?

Naravno, teško je najavljivati i prognozirati, a jedino čemu se možemo nadati jest zanimljivo, atraktivno i neizvjesno finale, a svatko će si odabrati favorita.

Vjerujemo da će Dejan Lovren biti jezičac na vagi u korist Liverpoola, jer (bivši) hrvatski reprezentativac ove sezone igra u odličnoj formi, i baš zahvaljujući njegovom golu u četvrtfinalu protiv Borussije osigurao prolazak 'redsima'.

Prošle sezone u finalu ovog natjecanja igrao je Nikola Kalinić, a njegovom Dnjipru naslov je uzela Sevilla, ista andaluzijska momčad koju je i sezonu prije, do tog naslova vodio naš Ivan Rakitić

Aktualni veznjak Barcelone četvrti je hrvatski nogometaš koji je u 21. stoljeću osvojio naslov u ovom natjecanju, a prije njega to su uspijevali još - Ivica Olić s moskovskim CSKA-om 2005., Ivica Križanac sa zenitom 2006. i Darijo Srna 2009., kada je također bio kapetan baš kao i Rakitić u Sevilli.

Od hrvatske samostalnosti trofej u ovom natjecanju još je uzeo Mario Stanić, u vrijeme dok je nosio dres Parme 1999. godine.