ovo je frustrirajuće

Loše vijesti za Ferrari; Charles Leclerc i prije početka utrke zna da nema šanse za pobjedu

13.11.2019 u 12:24

Bionic
Reading

Ovog vikenda vozi se pretposljednja utrka ovosezonskog izdanja Formule 1 za Veliku nagradu Brazila. Nepoznanica više nema, Lewis Hamilton u Mercedesu obranio je naslov prvaka, to mu je šesti u karijeri, a iza Ferrarija je još jedna loša sezona. Na žalost, čak i sad kad je sve gotovo frustracije se za slavnu momčad nastavljaju...

Ferrarijev pilot Charles Leclerc (22) u ovom je trenutku treći u ukupnom poretku. Lewis Hamilton je osvojio 381 bod, njegov klupski kolega Valtteri Bottas je na 314 bodova, a Leclerc je na 249.

Na posljednje dvije utrke (VN Brazila 17. studenog i Abu Dhabi 1. prosinca) mora obraniti to svoje treće mjesto jer iza njega prijete Max Verstappen (235 bodova) i Sebastian Vettel (230 bodova).

No, cijela je ova sezona, koja je trebala biti prva prava za mladog i izuzetno nadarenog Charlesa Leclerca, baš frustrirajuća. Problem nije u sjajnom pilotu pred kojim je velika karijera, već u Ferrariju koji jednostavno nema bolid s kojim bi ravnopravno mogao kroz cijelu sezonu konkurirati i boriti se s dominantnim Mercedesom.

A vrhunac svih ovosezonskih frustracija će za mladog Leclerca biti ovog vikenda. Naime, on već sada - iako nije ni startao za Veliku nagradu Brazila - zna da niti u kojem slučaju ne može pobijediti. U stvari, zna da ne može biti plasiran bolje od 10. mjesta!

Naime, iz Ferrarija su potvrdili da će na Interlagosu koristiti novi motor, a pošto su 'besplatne zamjene' iskoristili, Leclerc će na kraju utrke nazadovati 10 mjesta od svog osvojenog plasmana. Problem je u tome što je Leclerc ove sezone iskoristio sve dozvoljene izmjene motora i sad ga čeka 'kazna'.

  • +9
Formula 1, VN SAD-a Izvor: EPA / Autor: LARRY W. SMITH

"Novi motor znači i kazna u Sao Paolu, ali uvjeren sam da ćemo se vratiti na naš standardni nivo i da ćemo pokazati borbeni duh kako bismo završili sezonu na visokom nivou. To će biti važno kako bismo potvrdili da napredujemo s našim bolidom i uhvatimo zalet za što bolji i efikasniji rad tijekom zime. Znam da su naši vozači i cijela ekipa koncentrirani samo na to', rekao je direktor Ferrarija Mattia Binotto.

Kazna za Leclerca će biti potvrđena prije same utrke koju u Ferrariju dočekuju s puno optimizma. Sve nakon razočaravajućeg izdanja na utrci za VN SAD-a prije dva tjedna u Austinu. Leclerc je bio četvrti, ali je za pobjednikom Valtterijem Bottasom bio gotovo minutu sporiji, a Sebastian Vettel nije ni završio utrku. Oba vozača Ferrarija zato sada jedva čekaju utrku na Interlagosu.

Jedini je problem to što Charles Leclerc zna da pobijediti nikako ne može. Još i gore, ne može biti bolji od 10. mjesta...