ROLAND GARROS

Loš ždrijeb: Već u prvom kolu Hewitt i Ferrero

22.05.2009 u 13:09

Bionic
Reading

Objavljen je ždrijeb drugog grand slam turnira sezone, pariškog Roland Garrosa, i hrvatski tenisači i tenisačica ne mogu biti pretjerano zadovoljni 'plesom kuglica'

I Ivo Karlović i Ivan Ljubičić imaju teške protivnike na početku, dok ih u trećem kolu čekaju igrači iz svjetske kreme, a nešto sretniji može biti 13. nositelj Marin Čilić.

Karlović, 26. nositelj, u prvom kolu ide na Australca Lleytona Hewitta. Pobjedom protiv njega u Wimbledonu prije šest godina krenuo je meteorski Karlovićev uspon, a u međuvremenu svladao ga je još dva puta. Unatoč omjeru 3:0, Hewiit se ne može nazvati dobrim odabirom za prvo kolo, a njih se dvojica još nisu sastajali na zemljanoj podlozi. Prođe li Hewitta, Karlovića će čekati bolji iz dvoboja Golubev – Gremelmayr, a u trećem kolu slijedi 'zid' – u Parizu još neporaženi Rafael Nadal.

Ništa puno lakše neće biti ni Ivanu Ljubičiću. Izvukao je pobjednika iz 2003. godine Juana Carlosa Ferrera. Kao i Karlović, on protiv renomiranog protivnika vodi u međusobnim dvobojima. Ukupno je 3:1, jedini meč na zemlji također je otišao našem igraču. Ipak, posljednji put igrali su prije četiri godine. Prođe li Španjolca Ljubi slijedi bolji iz dvoboja Kohlschreiber – Tomić, a u trećem kolu gotovo sigurno čeka Novak Đoković. Protiv Srbina je igrao tri puta. Prvi ogled je dobio, u posljednja dva nije uspio osvojiti set.

Marin Čilić je 13. nositelj i nastup započinje protiv žilavog Čeha Jana Hernycha. Zasluži li drugo kolo, tamo će ga čekati Izraelac Sela ili kvalifikant, dok u trećem krugu mogu doći Radek Štepanek ili posrnuli pobjednik iz 2004. godine Gaston Gaudio. Najbliži bolje rangirani tenisač Čiliću je treći nositelj Andy Murray, s kojim se teoretski može susresti u osmini finala.

Jedina predstavnica izravno kvalificirana u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji je Karolina Šprem, koja također nije imala sreće. U prvom kolu čeka je srpska Australka Jelena Dokić. Jedini dvoboj odigrale su prije šest godina u Strasbourgu i Varaždinka je bila bolja. Pobjednicu vjerojatno očekuje dvoboj drugog kola protiv četvrte nositeljice Elene Dementijeve.

Mogućnost za plasman ima još i Petra Martić, koja u trećem kolu kvalifikacija igra protiv Evgenije Rodine.