ht prva liga

'Lokosi' već pet kola ne znaju za pobjedu, Slaven Belupo bori se za bijeg iz opasne zone

16.03.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Prvu utakmicu subotnjeg programa 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige igraju Lokomotiva i Slaven Belupo (Arenasport 3, 15 sati)

Lokomotiva je sjajno otvorila sezonu, no u posljednjih mjeseci Tomićeva momčad teško dolazi do uspjeha. U posljednjih je 11 prvenstvenih utakmica momčad Lokomotive upisala tek jednu pobjedu, no treba napomenuti da je u tom periodu Tomićeva momčad bez bodova ostala samo u susretima s Dinamom, Rijekom i Hajdukom. U posljednja je četiri kola Lokomotiva podijelila bodove s davljenicima Rudešom i Istrom, ali i s liderom Dinamom, te Osijekom u prošlom kolu. Dobru je utakmicu Lokomotiva odigrala u Osijeku, no nedostajalo joj je i malo sreće da stigne do punog plijena. Povela je Lokomotiva golom Majstorovića s bijele točke krajem prvog poluvremena, no u nastavku je Marić donio domaćinu izjednačene, a najbolju priliku za pobjedu Tomićeve momčadi propustio je Karačić koji je zatresao gredu Osijekovog gola.

Tomić ohrabren dobrim izdanjima protiv Dinama i Osijeka može tražiti povratak pobjedama protiv Slavena, no problem bi mu mogli predstavljati izostanci. U konkurenciju za nastup kod domaćina nakon odrađene suspenzije vraća se Jakić, no Tomić zbog istog razloga protiv Slavena ne može računati na Karačića, Lecjaksa i Maružina. Dodatan problem predstavljaju mu ozljede Kneževića i Ivanušeca.

Inter je jučerašnjom pobjedom nad Istrom prepustio Slavenu osmu poziciju na prvenstvenoj tablici, no ujedno je i omogućio Sertićevoj momčadi da dobrim rezultatom protiv Lokomotive povećaju aktualnu prednost od pet bodova nad pozicijom koja vodi u doigravanje za ostanak u ligi. Slaven je u lošem periodu forme, a o tome najbolje svjedoči tek jedan osvojeni bod u posljednja četiri kola. Pokazala je momčad Slavena karakter osvajanjem boda u Osijeku izjednačivši rezultat unatoč brojčanoj inferiornosti većim dijelom utakmice, ali i igrom protiv Hajduka. Poveo je Slaven protiv Hajduka nakon Jelićevog precizno izvedenog jedanaesterca, a tada je za Sertića sve izgledalo idealno jer je pritom suparnički branič Juranović zaradio isključenje. Desetak minuta kasnije Slavenov je branič Zirdum isključen, a Hajduk je u samoj završnici utakmice golovima Jurića i Tudora stigao do potpunog rezultatskog preokreta.

  • +3
HT Prva liga, 24. kolo: Osijek - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Sertić se nada pozitivnom rezultatu protiv Lokomotive.

'Očekuje nas suparnik iz gornjeg dijela ljestvice koji se bori za Europu. Lokomotiva je puna mladih i kvalitetnih igrača koji su prošli Dinamovu školu nogometa, te koji uz par iskusnijih igrača čine okosnicu momčadi. Mi nikako ne uspijevamo napraviti bodovni iskorak, no kroz naporne treninge tijekom tjedna pripremali smo se za Lokomotivu i mislim da će dečki dati sve od sebe. U Zagrebu nas zanima samo pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza. Idemo odigrati jednu pravu hrabru utakmicu, s ciljem da ostanemo neporaženi', kaže trener 'farmaceuta', a prenosi Dvoznak.com.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Odlična je vijest za Sertića da ponovno može računati na Šarliju, Bačelić Grgića, Čanađiju i Godu koji su odradili suspenzije, te da se u konkurenciju za nastup vratio iskusni napadač Krstanović koji se oporavio od ozljede. Gostima će u Zagrebu nedostajati samo Zirdum koji je u prošlom kolu zaradio isključenje.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Slaven Belupo15:00
Hajduk-Rudeš17:30
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb24194161
2.Rijeka24128444
3.Osijek24126642
4.Lokomotiva24108638
5.Gorica24115838
6.Hajduk24910537
7.Inter Zaprešić25731524
8.Slaven Belupo24313822
9.Istra 196125451617
10.Rudeš2414197

Sljedeće utakmice

17.3.Gorica-Dinamo Zagreb
17.3.Rijeka-Osijek
28.3.Slaven Belupo-Rudeš
29.3.Osijek-Gorica
29.3.Lokomotiva-Rijeka