ht prva liga

'Lokosi' su u sjajnoj formi, a pobjedom protiv Gorice preskočili bi Hajduk i zasjeli na treće mjesto

09.03.2020 u 13:31

Bionic
Reading

Posljednju utakmicu 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige danas (ponedjeljak, 9. ožujka, 18 sati, Arenasport 3) igraju Gorica i Lokomotiva. Gorica se lagano vraća 'u život' nakon smjene trenera Sergeja Jakirovića, no u goste joj stiže razigrana Lokomotiva. Povezali su 'lokosi' četiri pobjede u kojima su zabili devet golova, a nisu primili niti jedan...

Nakon teškog gostujućeg poraza od Hajduka i šest primljenih golova na Poljudu klupu Gorice napustio je trener Sergej Jakirović, a klub je iz Litve doveo zanimljivog stručnjaka Vladasa Dambrauskasa koji je debitirao uvjerljivom pobjedom nad Istrom. U srijedu su Dambrauskas i njegovi igrači osvojili bod na gostovanju kod Varaždina (2:2) i to nakon utakmice u kojoj je domaćin poluvrijeme dočekao s dva gola prednosti.

Dambrauskas je reagirao i u napadu je umjesto Hamada uveo Mudrinskog, a taj mu se potez isplatio budući da je njegova momčad uspjela nadoknaditi zaostatak i osvojiti bod na gostovanju kod davljenika. Dolaskom Dambrauskasa momčad Gorice riješila je kroničan problem neefikasnosti budući da je u dvije utakmice pod njegovim vodstvom postigla pet golova, dok u prethodne četiri utakmice niti jednom nije zatresla suparničku mrežu. Sada Gorici treba pobjeda nad Lokomotivom kako bi ponovno ulovila priključak s rivalima u utrci za europskim pozicijama.

Dambrauskas je najavio susret s Lokomotivom.

  • +7
Varaždin - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Nema puno vremena. Igrali smo u srijedu, sad opet u ponedjeljak i to s protivnikom koji je u jako dobroj formi. Pogledao sam više Lokomotivinih utakmica i mogu reći da su jedna od najboljih momčadi u ovom dijelu sezone. Igraju jako dobar nogomet i imaju igrače s individualnom kvalitetom. Čvrsti su u obrani, imaju plan napadačke igre i zato ne možemo očekivati laganu utakmicu. Znam da Gorica dosad, osim s Dinamom, ni s jednim drugim protivnikom nema tako loš omjer. Po tom pitanju mogu samo reći da rezultati iz prošlosti nikako ne utječu na ono što će se događati u budućnosti', kaže trener Gorice, a prenosi Dvoznak.com.

Trener domaćina nema značajnijih problema s izostancima pred utakmicom s Lokomotivom.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE

Jučerašnja pobjeda Rijeke nad Hajdukom u potpunosti je zakomplicirala utrku za drugom pozicijom jer je momčad s Rujevice preskočila rivale iz Splita, a sada to isto može učiniti i Lokomotiva pobijedi li Goricu. Uz utakmicu više Rijeka ima četiri, a Hajduk dva boda prednosti nad Tomićevom momčadi koja trenutno igra u sjajnoj formi. U posljednja četiri kola Lokomotiva je upisala uvjerljive pobjede uz impresivnu 9-0 gol razliku, stoga Tomiću i igračima ne nedostaje samopouzdanja.

  • +6
NK Lokomotiva - Nk Slaven Belupo; 25. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tomić nije krio zadovoljstvom pobjedom Lokomotive nad Slaven Belupom u prošlom kolu HT Prve lige.

'Bila je ovo jako bitna utakmica za nas, za Slaven Belupo smo se posebno spremali. Znali smo da je Slaven jako neugodna ekipa, momčad koja zna što radi na terenu. Nisam bez razloga najavljivao da nam slijedi jako bitna utakmica protiv opasnog i kvalitetnog protivnika. Veseli me pozitivna energija koja vlada u svlačionici, to se vidi u svakom duelu, u svakom startu, pogotovo kada je Budimir zabio prvijenac za Lokomotivu', kazao je Tomić koji je ujedno proslavio i 800 dana na klupi Lokomotive te je trenutno trener s najdužim stažem u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, a taj jubilej sigurno bi htio proslaviti pobjedom nad Goricom. Kod gostiju probleme s ozljedama imaju Sammir i Lešković.

Hrvatska 1. liga

Gorica-Lokomotiva18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26212365
2.Rijeka26145747
3.Hajduk26136745
4.Lokomotiva25134843
5.Osijek26119642
6.Gorica2598835
7.Slaven Belupo26751426
8.Istra 196126471519
9.Inter Zaprešić26381517
10.Varaždin26381517

Sljedeće utakmice

13.3.Lokomotiva-Osijek
14.3.Slaven Belupo-Gorica
14.3.Istra 1961-Rijeka
15.3.Hajduk-Inter Zaprešić
15.3.Varaždin-Dinamo Zagreb