TEŠKI UVJETI

Lokomotivu i Zagreb čeka kaljuža u Kranjčevićevoj

22.11.2015 u 11:35

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 17. kola MAXtv Prve lige nogometaši Lokomotive i Zagreba odmjerit će snage u Kranjčevićevoj, a uvjeti za igranje neće biti jednostavno...

Sreten Ćuk je dugo čekao prvu pobjedu na klupi Lokomotive, a sada je povezao dvije. Dođe li ove nedjelje i do treće, napravit će njegova momčad mali odmak od druge polovice ljestvice. Zadovoljstvo posljednjim nastupima ne krije ni sam Ćuk:

'Bilo je bitno da se mi priviknemo na momčad i da se momčad privikne na mene. Volio bih da ovaj niz potraje što dulje kako bi se pokazalo da ova mlada momčad uistinu ima veliki potencijal. S tim da sam siguran kako će nam sada biti lakše igrati bez pritiska. U jednom trenu smo se bili našli u borbi za ostanak na što nismo navikli. S današnjom pobjedom bi stvari legle na svoje mjesto i dalje bismo mogli raditi bez pritiska.'

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

No, ove nedjelje njegovoj ekipi neće biti lako. Poznato je kako Lokomotiva teži tehnički dotjeranoj igri, a to danas baš i neće biti moguće. Jučer je u Zagrebu padala kiša, pa čak i susnježica, što znači da je travnjak u Kranjčevićevoj pretvoren u kaljužu.

'Tko se bolje snađe u tim vaterpolskim uvjetima biti će bliži pobjedi.'

Što se tiče sastava tu ne bi smjelo biti previše nepoznanica. U sustavu 4-2-3-1 ključnu bi ulogu mogli imati zadnji vezni Capan i Leko. Prvog je Ćuk promovirao na tu poziciju (riječ je inače o stoperu) i s tim pogodio u potpunosti. Kako od ranije nema nekoliko veznjaka, tu je konkurencija ionako sužena. S brzancima Grezdom i Doležalom će vjerojatno pokušati ostvariti neku prednost na krilnim pozicijama, pod pretpostavkom da će na tim dijelovima terena biti lakše igrati.

Zagreb je protiv Slavena uspio doći do prve pobjede u sezoni. Razloga za veliko slavlje baš i nema jer su i dalje velikih šest bodova iza pretposljednje ekipe. Prema riječima trenera Madunovića odradili su kvalitetne pripreme tijekom ove reprezentativne stanke, pritom odigrali i prijateljsku utakmicu sa slovenskim Krškom (2:1) koja je trebala poslužiti kao generalka za današnji dvoboj.

'Krško igra slično kao i Lokomotiva, pa nam je to bila odlična priprema. Mislim da smo time dobili što smo htjeli,' rekao je pomoćni trener Madunović koji se isto 'požalio' na vremenske uvjete i moguće loši travnjak.

S obzirom da su 'gosti' u posljednje vrijeme dolazili do pozitivnih rezultata, ne treba očekivati promjene u početnom sastavu. Kovačić i Gudelj su od ranije ozlijeđeni, a vjerojatno ih neće biti do drugog dijela sezona.

'Želimo pobijediti i okruniti pozitivnu minu seriju,' zaključio je Madunović.