KV. ZA EUROPSKU LIGU

Lokomotiva se spasila nakon 0:2; odluka u Belgiji

18.08.2016 u 21:49

Bionic
Reading

I u sedmoj utakmici kvalifikacija za Uefinu Europsku ligu ostala je neporažena. Početkom drugog poluvremena bilo je neugodnih 0:2 za Genk, no uspjeli su Ivkovićevi igrači zabiti dva gola i odluku o sudioniku Europske lige prolongirati za sljedeći tjedan i uzvrat u Belgiji

U prvom susretu play-off runde za plasman u Europsku ligu Lokomotiva je na stadionu Maksimir odigrala 2-2 protiv Genka.

Lokomotiva je gubila 0:2, no ipak je uspjela izboriti remi i tako produžiti nadu uoči uzvrata koji je na rasporedu 25. kolovoza u Genku. Golove za goste zabili su Leon Bailey (36-11m) i Mbwana Samatta (47), dok su strijelci za Lokomotivu bili Mirko Marić (52-11m) i Ivan Fiolić (59).

Gosti su poveli u 36. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Leon Bailey. Kazneni udarac je skrivio Eros Grezda igrajući rukom u kaznenom prostoru. Na 2:0 je povisio Mbwana Samatta u 47. minuti nakon odličnog Walshovog ubačaja.

Tračak nade Lokomotivi je donio Mirko Marić u 52. minuti iz kaznenog udarca kojeg je izborio Bartolec, a domaćin se u 59. minuti potpuno vratio u susret nakon brze kontre koju je realizirao Ivan Fiolić. Bočkaj je sjajnom dugom loptom uposlio Fiolića koji je zaobišao vratara Bizota i zabio.

Lokomotiva je već samim plasmanom u zadnju rundu kvalifikacija ostvarila najveći uspjeh u povijesti kluba. Na putu do 'play-offa', Lokosi su pobijedili andorsku Santa Colomu, finski RoPS, te ukrajinsku Vorsklu iz Poltave.