repovi derbija

Ljutiti Nenad Bjelica nakon remija s Hajdukom 'otvorio dušu': Odvratno je gledati Osijek kako igra. To je nogomet za koji nitko neće platiti kartu!

19.12.2021 u 20:34

Bionic
Reading

Hajduk i Osijek remizirali su na Poljudu u derbiju 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a trener Osijeka Nenad Bjelica nakon utakmice je 'slikovito' opisao sve što se događalo na terenu

'Ružno kao i uvijek, antinogomet. S puno prekršaja, jedino kako i znamo. Uspjeli smo pred tridesetak tisuća ljudi odigrati 0:0', rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica odmah nakon utakmice i nastavio u istom tonu:

'Protivnik je bio bolji u drugom, mi u prvom i na kraju realan rezultat. Odvratno je gledati taj Osijek kako igra. To je nogomet za koji nitko neće platiti kartu. Ipak smo s takvim nogometom uspjeli biti pri vrhu hrvatskog nogometa. Ponosan sam na svoje igrače i sve što su ostvarili ove sezone, u današnjoj utakmici. Sve što su napravili do sada, veliko im hvala i na proljeće idemo još jači.'

NK Hajduk - NK Osijek 0:0 izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Malo kasnije se Bjelica smirio, no i dalje je ostao 'u elementu' te prokomentirao crveni karton koji je zaradio.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Hajduk - NK Osijek 0:0 Nenad Bjelica crveni karton Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Igram utakmicu sa svojim igračima, odluka da poništi jedanaesterac je utjecala na nas. Žao mi je, opravdano sam isključen, oštetio sam svoju momčad. Ovo je drugo isključenje u 110 utakmica HNL-a, nije ni tako loš prosjek', kazao je Bjelica i te se dotakao VAR-a:

'Ja sam od Poljske protiv VAR-a. Nervozan sam jer sam htio pobijediti, a VAR mi je poništio gol koji nije smio poništiti. Nemojte manipulirati javnost, pitate gluposti.'

NK Hajduk - NK Osijek poništeni penal i obrana Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Može li Bjelica s Osijekom do titule prvaka?

'Sprdate s Osijekom da igra antinogomet. Hajduk je sjajna momčad, čestitam im na onome što su prikazali, ali i mi igramo dobro. Može li Osijek biti prvak? Zvat ćemo vas u stožer kad ste tako optimistični. Naravno da smo mi kandidati s ostale tri momčadi, a jedini nemamo ni teren za trening niti nikakav utjecaj na hrvatski nogomet, ne možemo skupiti 30.000 navijača. Ja ne pričam šuplje priče, iznosim činjenice, mi smo lavovi na terenu, sve ostalo je na strani drugih', sipao je 'raspoloženi' Nenad Bjelica te zaključio:

NK Hajduk - NK Osijek 0:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
  • +20
NK Hajduk - NK Osijek, HT Prva liga, 20. kolo, 19.12.2021. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

'Pojačanja? Nemamo sada ništa za uložiti, radimo racionalno, ne trošimo ono što nemamo. Gradimo najljepši stadion i borit ćemo se za vrh s onim što imam. Ja sam vojnik kluba, imam odličnu momčad i teren. To je ono što mi daje nadu da ćemo biti na vrhu ili pri vrhu ljestvice', zaključio je trener Osijeka.