ŠTRAJK 'VUKOVA'

Ljuti cibosi: E, sad je dosta!

05.12.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Zadrom košarkaši Cibone, fizioterapeuti i pomoćni treneri krenuli su u štrajk. I na taj način žele poručiti ljudima koji odlučuju o budućnosti kluba da je vrijeme da se neke stvari pokrenu s mrtve točke. I posve su u pravu!

Košarkaši Cibone, njihovi pomoćni treneri i fizioterapeuti od subote su u štrajku i do utakmice sa Sienom neće niti trenirati. Odigrat će protiv Talijana, a onda vrlo vjerojatno nastaviti sa štrajkanjem.

'Odigrat ćemo u srijedu protiv Siene, ali dotada nećemo trenirati, a nakon utakmice ćemo ponovno razgovarati i vidjeti što dalje. Ako oni ništa ne poduzimaju, shvatili smo da mi moramo učiniti prvi korak jer svi odugovlače. Tu smo četiri mjeseca, a ništa se ne mijenja. Klub može otići u stečaj, a nama nitko ništa ne govori', rekao je novi kapetan Bojan Bogdanović novinarima.

Mjeseci bez plaće, ali, što je još gore, bez perspektive nastavljaju se, jer nadmudrivanje čelika kluba, s ostavkama ili bez njih, te gradonačelnika Milana Bandića i dalje traje. Cijela se priča prvo trebala rasplesti 30. studenoga na sjednici Skupštine kluba, onda je sve pomaknuto na 16. prosinca, a ne treba se začuditi ako gradonačelnik ili klupska vrhuška baš u to vrijeme ipak neće imati vremena za razgovore i pregovore zbog nekog božićnog domjenka. To zaista ne bi bilo čudno.