NEMA PARA, NEMA HRANE

Ljuti Bayern tuži 1860 München zbog cateringa

04.11.2009 u 11:50

Bionic
Reading

Njemački rekordni prvak FC Bayern tužio je svog lokalnog rivala TSV 1860 München zbog neplaćanja catering usluga na zajedničkoj Allianz Areni. Bogatim Bavarcima je toliko stalo do toga da će izaći pred sud

'Ne plaćaju sav catering. U iduća četiri tjedna ćemo ići pred sud. TSV 1860 je postao podstanar s kojim više ne možemo ozbiljno surađivati', izjavio je menadžer Bayerna Uli Hoeness za lokalne novine. On tvrdi da 'lavovi', kako se naziva 1860, nisu od početka sezone platili ceh za 3.000 rezerviranih sjedala, nego samo za ona koja su za vrijeme njihovih utakmica stvarno bila zauzeta. 'To su novci koje nam kradu', dodao je Hoeness. Po toj računici, Bayern po kolu gubi oko 50.000 eura.

Poslovođa TSV-a Manfred Stoffers te optužbe smatra bezobraznim: 'S našim najmodavcem smo dogovorili da se nećemo javno izjašnjavati. To što je gospodin Hoeness to glasno i javno iznio, nije lijepo, ali se ne da promijeniti.'

Drugoligaš 1860 smatra da postojeći ugovor važi samo za prvu ligu. Za Hoenessa je to 'smiješno ponašanje', pogotovo jer 'lavovi' od 2005. igraju u Areni, a s neplaćanjem su krenuli tek početkom ove sezone. Stoffers se još uvijek nada da se mogu dogovoriti i bez suda, no napominje da pregovori s 'gazdama' zasada nisu imali uspjeha.

TSV 1860 je od 2006. godine podstanar u Allianz Areni i za to mora godišnje izdvojiti pet milijuna eura. Do tada je bio suvlasnik stadiona, no kad je TSV zapao u velike dugove, Bayern je preuzeo njegov udio u stadionu u vrijednosti od 11 milijuna eura, što je TSV na kraju spasilo od bankrota. 'TSV je katastrofalno poslovao. Bez nas ne bi više ni postojali', smatra Hoeness. Stoffers priznaje ih je Bayern spasio od gubitka licence, ali uzvraća tvrdnjom da su si Bavarci 'sami pomogli kupivši udio od 'lavova' za minimalni cijenu'.

Godinama se već raspravlja o želji 'lavova' da se isele iz Allianz Arene kako bi se vratili u stadion Grünwalder. Gradonačelnica Münchena Christine Strobl je tu ideju odmah odbacila jer smatra da se na tom mjestu gdje je stadion Grünewalder ne može izgraditi u stadion koji ispunjava sve uvjete Bundeslige. Strobl još napominje da TSV i tako nema novaca za preuređivanje stadiona. No 'lavovi' neće odustati od toga plana, makar se preselili tek 2025. godine, kada im ističe ugovor s Bayernom.