DVA MEĐU OSAM

Ljubo protiv Soderlinga za polufinale Pekinga

08.10.2009 u 12:15

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Pekingu nakon što je u susretu drugog kola pobijedio Poljaka Lukasza Kubota 7:6 (6), 4:6, 6:4

Bio je to njihov prvi međusobni susret, a trajao je dva sata i 35 minuta igre. Kubot se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije, a potom je u prvom kolu pobijedio trećeg nositelja Amerikanca Andyja Roddicka. Poljak je veliki otpor pružio i hrvatskom tenisaču.

U prvom setu imao je čak četiri break lopte, no set je ipak otišao na Ljubičićevu stranu. U drugom setu Poljak je bio bolji, ponovno je imao četiri break lopte, što je znao iskoristiti. Srećom, u odlučujućem setu Ljubičić je pronašao igru, popravio je servis i manje je griješio. U prva dva seta Poljak je imao čak osam break lopti, no u završnoj dionici nijednu.

Ljubičić je u devetom gemu napravio ključan break i izborio šestu četvrtinu finala sezone. Tu stepenicu u 2009. još nije prošao, a nova prilika doći će protiv Robina Soderlinga koji je sa 6:3, 6:3 izbacio Robreda. Ljubičić se sa Šveđaninom susretao četiri puta i vodi sa 3:1. Pobijedio je u posljednja dva susreta, no nisu igrali u posljednje dvije godine.

U četvrtini finala istog turnira je i Marin Čilić koji čeka dvoboj protiv Rusa Nikolaja Davidenka.