TENIS NA PLAŽI

Ljubo kod Safina, Karlović blizu Nadala

24.03.2009 u 08:58

Bionic
Reading

Hrvatski tenis na turniru ATP Mastersa u Miamiju zastupat će minimalno trojica predstavnika u glavnom ždrijebu muškog dijela turnira. U ovom rangu teško je očekivati dobar ždrijeb; tako je i bilo

Mario Ančić morao je otkazati nastup, stoga su nam ostala dvojica igrača na popisu nositelja. Marin Čilić postavljen je za 17. i nakon odmora u prvom kolu čeka ga pobjednik između Belgijanca Darcisa (kojega je svladao prije desetak dana u Indian Wellsu) i kvalifikanta. Bude li i tada uspješan, nudi mu se dvoboj sa 11. nositeljem Davidom Ferrerom, a u susjednom dijelu ždrijeba ističe se Argentinac Del Potro s kojim se Marin može naći u osmini finala.

Dvadeset i šesti nositelj je Ivo Karlović, koji je također svrstan u gornjem dijelu ždrijeba, a u drugom kolu će igrati protiv Mische Zvereva (Ivo ga je pobjeđivao u oba susreta, i to bez izgubljena seta) ili kvalifikanta, a u trećem kolu gotovo sigurno bi ga čekao dvoboj s prvim igračem svijeta Rafaelom Nadalom.

Ivan Ljubičić će prvi na teren, a protivnik mu je Španjolac Oscar Hernandez, s kojim se sastao samo na Roland Garrosu 2006. i slavio sa 3:1 u setovima. Ako prođe, Ljubičića čeka 22. nositelj Marat Safin. S popularnim Rusom Ljubo ima omjer 2:2, no nisu se sastali već gotovo pet godina. Novo slavlje Ivanu bi ponudilo dvoboj s devetim nositeljem Gaelom Monfilsom.

U Miamiju je i Roko Karanušić koji igra kvalifikacije. U prvom kolu uvjerljivo je (6:2, 6:3) prošao Južnoafrikanca Kevina Andersona, a od glavnog turnira dijeli ga još uspjeh protiv Roberta Kendricka. Kvalifikacije igraju i dvije hrvatske predstavnice. Petra Martić u prvom je kolu nakon tri seta izgubila od 75. igračice svijeta Melinde Czink, dok je Karolina Šprem još u igri. Nakon uspjeha protiv Njemice Barois, posljednja prepreka prije glavnog turnira Varaždinki je Uzbekistanka Ananmuradova.