nije ozlijeđen?

Ljubitelji tenisa digli glas protiv onog što je napravio Federer: Zeznuo je Ćorića, a nije trebao...

18.05.2019 u 08:27

Bionic
Reading

Otkazivanje nastupa u četvrtfinalu Rima Rogera Federera nije dobro sjelo ljubiteljima tenisa koji smatraju da je Švicarac unaprijed odlučio da neće igrati više od dva meča u Rimu te je tako oštetio Bornu Ćorića...

Slavni 37-godišnji tenisač neugodno je iznenadio organizatore velikog turnira kad je u petak ujutro odlučio ne igrati u četvrtfinalnom dvoboju protiv Stefanosa Tsitsipasa.

  • +2
Švicarski tenisač Roger Federer u Dubaiju 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

'Razočaran sam što ne mogu izaći na teren. Nisam fizički na sto posto i nakon konzultacija sa svojom ekipom odlučili smo da bi bilo bolje ne igrati,' pravdao se Roger Federer.

Otkaz se dogodio samo dan nakon pobjede protiv Borne Ćorića, u meču u kojem je spasio dvije meč lopte i trijumfirao u 13. igri odlučujućeg seta rezultata 9:7. Iako se spominje ozljeda desne noge, razlog takvog poteza je prije svega Roland Garros koji počinje za tjedan dana, a Švicarac ga vidi kao prioritet i želi se dobro odmoriti do nastupa u Parizu.

Ljubitelji tenisa nisu pozdravili Federerov potez, a mnogi smatraju da je unaprijed odlučio kako će odigrati samo dva meča u Rimu pa otkazati nastavak turnira.

'Žao mi je Ćorića,' komentar je koji se mnogo puta pojavljuje na službenom Facebook profilu ATP-a, jer navijači smatraju da ako već nije mislio igrati do kraja, da je trebao pustiti Ćorića da ide dalje i igra u četvrtfinalu.

Roger to nije napravio pa je profitirao Tsitsipas koji se bez borbe probio do polufinala, gdje ga čeka Rafael Nadal...