PREJAK WAWRINKA

Ljubičić zapeo na prvoj prepreci

04.11.2009 u 20:58

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić se od ATP turnira u Baselu oprostio već u prvom kolu. Od hrvatskog tenisača nakon dva sata i 12 minuta bolji je bio Stanislas Wawrinka sa 6:7 (5), 6:3, 6:4

Nakon pobjede u Lyonu, Ljubičić nije nastavio pobjednički niz na milijun i 755 tisuća eura vrijednom turniru u Baselu. Od našeg predstavnika je bolji bio domaći tenisač i šesti nositelj Stanislas Wawrinka. Bio je to njihov peti međusobni susret i druga pobjeda Švicarca.

U prvom setu je Švicarac napravio break za 2:1, no kod 3:2 za Wawrinku Ljubičić je osvojio tri gema u nizu i preokrenuo na 5:3. Ni dvije set lopte na svoj servis nisu bile dovoljne hrvatskom tenisaču da bi završio posao. Izgubio je drugi put svoj početni udarac (5:5). Na kraju je odluka pala u tie-breaku gdje je naš predstavnik zadržao prednost stečenu na početku 13. igre za 7:5 u poenima.

I drugi set je krenuo breakom domaćeg tenisača za 3:1 u gemovima. Ljubičić je kod 4:2 imao dvije prilike da vrati izgubljeni servis, ali je Švicarac preživio pritisak te se obranio i na kraju svega stigao do seta.

U trećem setu su obojica čvrsto držala servise, a prvu priliku za break je dobio Wawrinka kod 3:3 te je odmah i iskoristio. Kada je Švicarac servirao za pobjedu (5:4), Ljubičić nije imao šanse, a domaći igrač je realizirao svoju drugu meč loptu.