BRAVO LJUBO!

Ljubičić ušao u finale turnira u Metzu

24.09.2011 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u finale ATP turnira u Metzu, on je u polufinalu nadigrao Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 7-6 (3), 7-6 (5) nakon sat i 50 minuta igre

Bio je ovo drugi međusobni susret Ljubičića i Mullera i druga pobjeda našeg igrača.

Ljubičić se pobjedom protiv Mullera plasirao u svoj 24. finale u karijeri, a prvi ove godine i prvi nakon osvajanja Indian Wellsa u ožujku prošle godine.

Ljubičić je u dosadašnjoj karijeri osvojio 10 turnira, a među njima je i naslov iz Metza 2005. godine.

Kao što se i očekivalo, u dvoboju Ljubičića i Mullera dominantan udarac bio je servis. Tijekom čitavog susreta nije ostvaren niti jedan 'break', štoviše Ljubičić nije imao niti jednu 'break-loptu', dok je Muller samo jednom došao u prigodu oduzeti servis suparniku.

Stoga je o pobjedniku u oba seta odlučivao 'tie-break', a u oba se slučaja bolje snašao iskusni Ljubičić koji je dvoboj okončao sa 26 aseva uz 88 posto realizacije prvog servisa.

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić u finalu dvoranskog ATP turnira u Metzu igrat će protiv prvog nositelja i domaćeg predstavnika Jo-Wilfrieda Tsonge.

Nakon što je Ljubičić u polufinalu nadigrao Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 7-6 (3), 7-6 (5), Tsonge je u drugom polufinalnom ogledu bio bolji od trećeg nositelja, Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova sa 6-4, 6-4.

Ljubičić i Tsonga dosada su se susretali pet puta, a naš je igrač bio uspješniji u tri navrata. Ove godine igrali su dva puta, a svaki je igrač ostvario po jednu pobjedu, Tsonga je bio uspješniji u polufinalu dvoranskog turnira u Rotterdamu, dok je Ljubičić uzvratio na zemlji Monte Carla.

Finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju od 15.45 sati.