QUEEN'S CLUB

Ljubičić sa 17 as servisa do drugog kola i Blakea

08.06.2009 u 17:10

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Queen's Clubu nakon što je svladao ukrajinskog predstavnika Sergeja Stakovskog sa 4:6, 6:4, 6:4

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić barem djelomično se osvetio 93. igraču svijeta Sergeju Stakovskom koji ga je prošle godine pobijedio u finalu Zagreb opena. Nakon sat i 45 minuta naš predstavnik je slavio u njihovom drugom meču te dohvatio drugo kolo 760 tisuća eura vrijednog turnira u Queens's Clubu.

Samo jedna break lopta bila je dovoljna Ukrajincu da prvi set ode na njegovu stranu (6:4), no u drugom se Ljubičić revanširao te je iskoristio treću break loptu da bi došao do 6:4 i trećeg seta. U odlučujućem setu Hrvat je tri puta spašavao break lopte, a zatim kod 4:4 iskoristio drugu te stigao do 5:4 i servisa za meč. U desetom gemu odlučujućeg seta Ljubičić je bio nepogrešiv.

U meču je Ljubičić imao 17 as servisa, a njegov suparnik deset manje.

U drugom kolu će Ljubičić igrati protiv Amerikanca Jamesa Blake koji je u prvom kolu bio slobodan. Njih dvojica su dosad igrali pet puta, a Ljubičić je upisao četiri pobjede.