ATP PEKING

Ljubičić rutinski prošao Gabašvilija

04.10.2011 u 15:03

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić preskočio je prvu prepreku ATP turnira iz serije 500 koji se ovog tjedna igra u kineskom Pekingu. Hrvatski tenisač bio je sa dva puta po 7-5 bolji od ruskog igrača Tejmuraza Gabašvilija

Ivan Ljubičić priključio je svom imenjaku Dodigu koji se u utorak plasirao u drugo kolo ATP turnira iz serije 500. Jedina razlika je u tome da je Ljubičić to učinio u Pekingu za razliku od Dodiga koji ovog tjedna igra u Japanu. Ljubičić je savladao Rusa Gabašvilija iako je trebao igrati protiv Amerikanca Johna Isnera koji je u posljednji trenutak odustao od turnira iz dosada još nepoznatih razloga. Ljubičić je čak dva puta gubio svoj servis u prvom setu, ali je zato i tri puta oduzimao isti suparniku što mu je osiguralo prvu dionicu rezultatom 7-5.

U drugom setu Ljubičić je bio dominantan, dopustivši Rusu tek šest poena na svom servisu, ali svoju premoć nije mogao pretvoriti u rezultatsku prednost sve do 11. gema seta kada je po drugi put u setu oduzeo servis Gabašviliju, te je svojim servisom zaključio pobjedu i plasman u 2. kolo turnira. Tamo će ga čekati Nijemac Florian Mayer koji je dan ranije bio bolji od Španjolca Alberta Ramosa sa 6-2 i 6-4. Bit će to treći susret ove dvojice tenisača, a prva dva, igrana prije četiri i pet godina, otišla su uvjerljivo na stranu hrvatskog tenisača.

Spomenimo još da je na istom turniru Marin Čilić saznao svog suparnika u drugom kolu. Iako se očekivalo da će mu protivnik biti francuski tenisač Gäel Monfils, on je odustao od turnira zbog ozljede desnog koljena, a umjesto njega priliku zaigrati u 1. kolu protiv Talijana Fabia Fogninija dobio je Slovenac Grega Žemlja (sretni gubitnik kvalifikacija). Talijan je očekivano slavio rezultatom 6-4, 6-1. Čilić i Fognini su se već dva puta susretali na ATP turnirima, te je svaki tenisač upisao po jednu pobjedu. Hrvatski tenisač slavio je u posljednjem međusobnom susretu igranom u Umagu ove godine sa dva puta po 6-2.

ATP Peking, 1. kolo, rezultati:

Ljubičić - Gabašvili 7-5, 7-5
Tsonga (1) - Dimitrov 7-6(5), 7-5
Berdych (3) - Melzer 7-5, 7-5
Južnij (4) - Almagro 6-3, 6-2
Fognini - Žemlja 6-4, 6-1