ATP INDIAN WELLS

Ljubičić preko Andrejeva do četvrtfinala

19.03.2009 u 07:49

Bionic
Reading

Hvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale jakog ATP turnira u Indian Wellsu. U dvoboju 4. kola Ljubičić je svladao Rusa Igora Andrejeva sa 4:6, 7:6(5), 7:6(4)

U trosatnom trileru turnira u Indian Wells Ivan Ljubičić pobijedio je Rusa Igora Andrejeva 4:6, 7:6(5), 7:6(4) te se tako plasirao u četvrtfinale gdje ga čeka Andy Murray. Čak pet meč lopti spasio je hrvatski tenisač protiv Andrejeva u trećem i odlučujućem setu te na kraju došao do zaslužene pobjede.

Dugo je 'Ljubo' tražio pravu igru s kojom bi mogao slomiti otpor Andrejeva, te je nakon izgubljenog prvog seta u drugom spasio nekoliko break prilika Andrejeva, prilika koje su vodila do pobjede ruskog tenisača. U tie-breaku drugog setaLjubo je bio daleko smireniji i uspješniji te se sve rješavalo u posljednjem setu u kojem je hrvatski tenisač do samog kraja čvrsto držao svoj servis i tako sve do 6:5.

Tada je Andrejev pri servisu Ljubičića imao 40:15 i dvije prilike za pobjedu. I to je Ljubičić spasio, te naknadno još tri u tie-breaku, a onda u potpunosti preokrenuo rezultat i za razliku od svog suparnika nije propuštao svoje meč lopte.