ATP MASTERS CINCINNATI

Ljubičić, Karlović i Čilić u drugom kolu

17.08.2009 u 22:46

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić prošao je u drugo kolo ATP Mastersa u Cincinnatiju. Naš je tenisač sa 4:6, 6:3, 6:4 izbacio Francuza Florenta Serru: Nekoliko minuta kasnije s uzdignutim rukama otišao je i Ivo Kralović, koji je za 2 sata i deset minuta svladao, također Francuza Gaela Monfilsa. Marin Čilić bio je najuvjerljiviji. On je sa 6:3, 6:4 svladao Juana Carlosa Ferrera

Hrvatski tenisači Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Marin Čilić plasirali su se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju. Ljubičić je nakon uspješno odrađenih kvalifikacija u dvoboju 1. kola svladao Francuza Florenta Serru sa 4:6, 6:3, 6:4 za sat i 46 minuta igre. Bio je ovo treći međusobni dvoboj Ljubičića i Serre i treća pobjeda našega igrača.

Nakon što je izgubio servis kod 1:1 u prvom setu zbog čega je izgubio i prvi set, Ljubičić do kraja dvoboja više nije gubio svoj početni udarac, dok je u drugom i trećem setu po jednom oduzimao servis Serri što mu je bilo dovoljno za pobjedu.

U trećem setu Ljubičić je odlučujući 'break' ostvario kod rezultata 4:4, da bi kod servisa za meč spasio tri lopte za 're-break', te uspio realizirati svoju treću meč-loptu. U 2. kolu Ljubičić će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića.

Ivo Karlović nešto je duže boravio na terenu. On je za dva sata i deset minuta izbacio Gaela Monfilsa, a bilo je 6:4, 6:7 (5) i 7:6 (2).i Bo je ovo treći međusobni susret Karlovića i Monfilsa i druga pobjeda našega igrača.

U čitavom dvoboju Karlović nije gubio svoj početni udarac, dok je jedini 'break' ostvario kod rezultata 1:1 u prvom setu što mu je bilo dovoljno da tu dionicu igru riješi u svoju korist sa 6:4.

Karlović je mogao okončati dvoboj u dva seta, u 'tie-breaku' drugoga je vodio sa 5:4 uz dva servisa, ali oba ta poena pripala su Monfilsu, prvova je dobio lobavši našega 2,08 metara visokog igrača (!), te je potom Francuz iskoristio prvu set-loptu na svoj servis.

Kaod što je kod vodstva 2:1 u trećem setu Karlović propustio tri prilike za 'break', o pobjedniku je ponovno odlučivao 'tie-break'. Karlović je s dva 'mini-breaka' stigao do vodstva 5:2, a susret je okončao s dva asa. Ukupno ih je postigao 21. U 2. kolu Karlović će igrati protiv još jednog Francuza Paul-Henrija Mathieua.

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju, u susretu 1. kola svladao je Španjolca Juana Carlosa Ferrera sa 6:3, 6:4 za sat i 12 minuta igre. Bio je to prvi međusobni dvoboj Čilića i Ferrera.

Naš trenutačno najbolji igrač potpuno je dominirao susretom protiv nekadašnjeg prvog igrača svijeta. Za osvajanje prvoga seta Čiliću je bio dovoljan jedan 'break' kojega je ostvario za 4:2, da bi u gemu kada je servirao za set morao spašavati jedinu 'break-loptu' Ferrera u toj dionici igre.

Drugi set Čilić je otvorio 'breakom', a da pritom Ferrero nije osvojio niti jedan poena na svoj servis. Kod 2:0 Čilić je imao još tri 'break-lopte' za 3:0 koje nije iskoristio, ali je kod 3:1 još jednom oduzeo servis Španjolcu za prednost dvostrukom 'breaka'. Uslijedio je kratkotrajni pad u igri zbog čega je naš igrač jedini put izgubio servis u meču, ali je kod vodstva 5:4 sigurno servirao za prolazak dalje. U 2. kolu Čilić će igrati protiv još jednog Španjolca Davida Ferrera.