JOŠ UVIJEK MOŽE

Ljubičić: Igrao sam sjajan tenis

20.03.2009 u 11:58

Bionic
Reading

Treći tenisač svijeta i junak osvajanja Davis cup naslova, vlasnik brončane olimpijske medalje i četvrtfinalist na svim grand slam turnirima - sve to bio je Ivan Ljubičić, a u Indian Wellsu uoči 30. rođendana, dokazao je sebi i kritičarima da još nije za staro željezo

Ljubičić je u dosadašnjem dijelu sezone pobijedio samo u dva meča, a u Indian Wellsu zbiru je dodao čak četiri. Ona protiv Ančića, istina, došla je nakon predaje Splićanina, no pali su Gilles Simon i Igor Andrejev, tenisači iz svjetskog vrha. Zaustavio ga je u četvrtini finala Andy Murray.

'Osjećam se dobro jer sam igrao odlično. Dapače, mislim da sam i protiv Murraya bio na visini zadatka, ali pala mi je razina servisa. S druge strane, on je očito napredovao na početnom udarcu i to je bio ključan segment našeg dvoboja', rekao je službenoj stranici ATP-a Ljubičić.

Ovim rezultatom osvojio je 180 bodova (branio 150 od lani) i sada je pred njim nešto rasterećenije razdoblje jer do svibnja brani samo 80 bodova. U jednom trenutku, činilo se da će ispasti iz kruga najboljih stotinu, a poznato je kako se teško vratiti u elitu.

'Ovaj rezultat mi je velika prilika. Došao je u pravo vrijeme i sada ponovno imam lijepu mogućnost za napredak na ljestvici', kaže trenutačno 76. igrač svijeta.